Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Hardware

Nikon kondigt D40 aan

Nikon maakt een grote stap voorwaarts met de introductie van de Nikon D40, volgens eigen zeggen de lichtste, meest compacte en meest gebruiksvriendelijke digitale reflexcamera ooit.

De nieuwe Nikon D40 is uitgerust met een 3x zoom 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX Nikkor-objectief, een Nikon DX-CCD-beeldsensor met 6,1 effectieve megapixels en een Nikon-beeldverwerkingsengine. De 3D-kleurenmatrixmeting II zorgt voor nauwkeurige belichtingsinstelling, ook onder moeilijke omstandigheden. Met de AUTO ISO-functie profiteer je maximaal van het beschikbare licht omdat de lichtgevoeligheid van de camera automatisch wordt ingesteld binnen het ISO-bereik van 200 tot 1600.

De D40 heeft een snelle reactietijd dankzij de autofocusalgoritmen die zijn overgenomen van de D200- en D80-modellen; de opstarttijd van de camera bedraagt 0,18 seconden. Er zijn acht onderwerpstanden en voor elk type onderwerp worden automatisch de optimale instellingen en ISO-gevoeligheid berekend. De nieuwe stand, Auto Flash Off (flitser uit), voorkomt dat de ingebouwde flitser wordt uitgeklapt als de ISO-waarde wordt verhoogd.

Het nieuwe retoucheermenu bevat de D-Lighting-functie van Nikon, rode-ogencorrectie, een functie om beelden uit te snijden, andere creatieve functies zoals Beeld-op-beeld, Kleine Kopie en Monochroom (Zwart-wit, Sepia, Koelblauw), en filtereffecten (Skylight, Warm filter, Kleurbalans). Verder kent de D40 een ingebouwde, digitale fotografie-coach (uitgebreide Help-functie), assist images (visuele hulp bij diverse settings), een zoeker met 0,8x vergroting en een 2,5-inch lcd (vergrotingsfactor 19).

De camera wordt geleverd inclusief PictureProject-software; de fotobewerkingssoftware Nikon Capture NX is afzonderlijk verkrijgbaar.

Leverbaar vanaf begin december 2006. Adviesprijs: € 699,=.

Redactie
| 16-11-2006
Boeken algemeen