Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Juridisch

Moet ik van iedere foto die ik te koop aanbied met een herkenbaar model in beeld een schriftelijke toestemming hebben van de geportretteerde?

Je dient van iedere zichtbare persoon op alle foto's een zogenaamde model release te kunnen overleggen indien je besluit dat de foto voor commercieel gebruik verkocht mag worden. Je kunt per foto aangeven of deze ofwel voor commercieel gebruik (license) verkocht mag worden, ofwel alleen voor particulier gebruik (batch). Voor particulier gebruik is geen model release nodig. Meer informatie over model releases.

Kan ik een foto uploaden die ik niet zelf gemaakt heb?

In principe niet. Alles wat je toevoegt aan de website van Fotografie.nl dient voor 100% van jou te zijn of je dient een schriftelijke verklaring te hebben van de eigenaar van de foto, waarin staat dat je bevoegd bent het beeld te gebruiken. Als je werk upload dat niet van jou is en waar je geen schriftelijke toestemming voor gekregen heeft van de fotograaf, wordt je PRO account opgeheven zonder het recht op restitutie van het abonnementsgeld. Ook wordt je eventuele opgebouwde tegoed bevroren totdat duidelijk is dat deze gelden niet op een onrechtmatige manier verkregen zijn.

Waar kan ik misbruik melden?

Wanneer je op onze site aanstootgevende foto's tegenkomt, verzoeken wij je een e-mail te sturen naar info@fotografie.nl. Vermeld in deze e-mail altijd de naam en de fotograaf van de foto. Wanneer het een gegronde klacht betreft, zullen wij zo snel mogelijk actie ondernemen.

Is Fotografie.nl ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?

Fotografie.nl is een handelsnaam van Adpix V.O.F. geregisteerd onder nummer 33.206353 bij de Kamer van Koophandel te Leiden.

|