Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Thesaurus

Alphabetische index: R

RAW duidt op een methode om afbeeldingen, gemaakt door een digitale camera op te slaan. Het is geen afkorting zoals de bekende bestandsformaten voor afbeeldingen: JPEG, GIF, PNG of TIFF maar betekent letterlijk 'ruw' of onbewerkt. zie ook het artikel....

Reflecterend licht de hoeveelheid licht die...

Retrofocuslens speciaal objectief waarvan de uittrek (de afstand van het objectief tot het filmvlak) groter is dan de brandpuntafstand.

Resampling de resolutie van een foto of afbeelding aanpassen door pixels bij te voegen (hogere resolutie) of te verwijderen (lagere resolutie).

Richtgetal van een flitser bepaalt de lichtopbrengst en is gelijk aan het product van de afstand (flitser tot object) en het benodigde diafragma. Bij een richtgetal van 45 is een diafragma f45 nodig om op een meter afstand van het object een correct belichte opname te kunnen maken.

RGB kleurenmodel Rood, Groen en Blauw (additieve kleuren).

Ruis (noise) Een soort artefacten veroorzaakt door elektronische storingen (overversterking) in de beeldsensor van de digitale camera, zichtbaar als willekeurige stippen op de foto. Vooral merkbaar bij hogere ISO-instellingen.

Redactie
| 15-10-2006
Boeken algemeen