Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form :(

Thesaurus

Alphabetische index: A

Anti-aliasing Als je een digitale foto extreem groot uitvergroot, zie je de gekartelde randen van objecten, dit heet aliasing. Om deze randen enigszins uit te kunnen vlakken wordt een overgangstint toegevoegd.

AiAF Artificial Intelligence Auto Focus

APS Advanced Photo System. Veel digitale camera’s hebben een APS-size sensor met het formaat van 25,1 mm x 16,7 mm, net zoals het negatief bij een filmcamera.

Artefact is een beeldelement dat oorspronkelijk niet in het onderwerp aanwezig was, maar een gevolg is van het fotografisch proces en/of de gebruikte apparatuur of programmatuur.

ASA hoeveelheid licht die nodig is om de zwakste impressie van licht op de fotografische film te doen ontstaan.

APS advanced Photo System, dit is een formaat van film camera’s waarbij het negatief als afmetingen 25,1mm x 16,7mm heeft. Veel digitale camera’s hebben een APS-size sensor met ongeveer dezelfde afmetingen.

Autofocus De camera stelt automatisch scherp op het centrum van het beeld. Meer geavanceerde toestellen kunnen op verschillende scherpstelvlakken selecteren.

Artefacts Fouten door een te hoge compressie verhouding in het JPEG-formaat, zoals vierkante kleurvlakken. Ook ruis is een artefact.

Redactie
| 15-10-2006
lifestyle