Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Mattia Insolera

Exposities & beurzen29.5.2012-13.7.2012 | Icoon, Amersfoort | voorbij
Fotograaf: © Mattia Insolera

De expositie van Mattia Insolera, Spaans-Italiaanse fotograaf en winnaar van de 2de prijs van de World Press Photo in 2009.

In het kader van de Internationale Fotografie Biënnale GRID 2012 | Amersfoort Fotostad kreeg Insolera de opdracht het leven in vinexwijk Vathorst vast te leggen. Insolera koos ervoor zich als voyeur in de wijk op te stellen en bewoners van Vathorst – in al haar diversiteit- vast te leggen tijdens de avondmaaltijd, of vlak daarna. Door in de huiskamer een flits te plaatsen, die tegelijkertijd flitst wanneer hij afdrukt, lijken de foto’s in scène gezet, maar dat is zeer zeker niet het geval. De schijnbaar geënsceneerde setting vormt een prachtig contrast met het toevallige van het voyeurisme.

Voor Solera gaat zijn werk in Vathorst over identiteit: wie zijn we? Mattia Insolera arriveerde op de dag na de mislukte onderhandelingen van het Catshuis. Geïnspireerd op deze politieke crisis en de crisis die op dit moment in zijn eigen land in alle hevigheid losbarst, vond hij het als kunstenaar van belang het begrip identiteit in Vathorst te verbeelden en het denken daarover aan te scherpen.

Mattia Insolera werd geboren in Bologna in 1977. Sinds 2005 heeft hij gefotografeerd voor toonaangevende bladen en kranten zoals onder andere : Esquire, Financial Times, Sportweek en Le Monde. Hij won meerdere prijzen en eervolle vermeldingen met als hoogtepunt de tweede prijs in de categorie ‘daily life’ van de World Press Photo in 2009.

SHARE
Periode
verder vandaag

Carla Kogelman - Back Stage

Exposities & beurzen3.10.2013-31.12.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Carla Kogelman

Traditiegetrouw betekent het nieuwe theaterseizoen ook een nieuwe expositie in de schouwburg. In seizoen 2013-2014 richten de spots zich op het werk van fotografe Carla Kogelman.
Lees verder »

2015 Sony World Photography Awards

Fotowedstrijden4.6.2014-8.1.2015 | Sony World Photography Awards
Fotograaf: © Sara Naomi Lewkowicz USA Finalist, Contemporary Issues, Professional Competition 2014 PRESS Sony World Photography Awards Untitled 7.

The 2015 Sony World Photography Awards, organised by the World Photography Organisation, are now open for entries. Professional, amateur, youth and student photographers from across the world can enter their best work for free at www.worldphoto.org. Photographers will compete for a range of cash prizes and the latest cutting edge digital imaging equipment from Sony. Overall winners will be announced at a gala ceremony held in London on 23 April 2015.
Lees verder »

Grace Kelly

Exposities & beurzen5.6.2014-4.1.2015 | Paleis Het Loo, Apeldoorn

Paleis Het Loo pakt in 2014 groots uit met de expositie ‘Grace Kelly; prinses en stijlicoon’, waarin het unieke verhaal verteld wordt over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Gracia van Monaco.
Lees verder »

On the Move

Exposities & beurzen29.8.2014-18.1.2015 | Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam
Fotograaf: Rob Hornstra

Het Stedelijk Museum presenteert On the Move, een tentoonstelling over de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie. Het is de meest recente aflevering van de gemeentelijke kunstaankopen die het museum iedere twee jaar organiseert met financiële steun van de Gemeente Amsterdam. De aankopen daaruit zijn altijd een belangrijke, actuele bijdrage aan de collectie van het museum.
Lees verder »

Plaatsen van herinnering - Wijnanda Deroo

Exposities & beurzen6.9.2014-11.1.2015 | Het Noordbrabants Museum, 's Hertogenbosch
Fotograaf: © Wijnanda Deroo

Wijnanda Deroo maakte internationaal naam met haar intrigerende, verlaten foto’s van interieurs. In opdracht van Het Noordbrabants Museum, en in samenwerking met gastconservator Frans Bevers, maakte Deroo een nieuwe serie interieurportretten. Vijfentwintig raadselachtige ruimtes in Nederland worden nu op groot fotoformaat getoond in de expositie Plaatsen van herinnering.
Lees verder »

Masterpieces from the Howard Greenberg Collection

Exposities & beurzen11.9.2014-11.1.2015 | Joods Historisch Museum, Amsterdam
Fotograaf: Jerome Liebling

De New Yorkse galeriehouder Howard Greenberg bouwde in de afgelopen dertig jaar, naast zijn werk als handelaar, een indrukwekkende privécollectie op, bestaande uit meer dan vijfhonderd foto’s.
Lees verder »

Mark Cohen - Dark Knees

Exposities & beurzen13.9.2014-11.1.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Meer dan honderddertig vintage afdrukken van de Amerikaanse straatfotograaf Mark Cohen. Onder de titel Dark Knees is een groot overzicht van zijn werk uit de periode 1969 tot en met 2012 voor het eerst in Nederland te zien.
Lees verder »

Sounds of Silence

Exposities & beurzen14.9.2014-11.1.2015 | CODA Museum, Apeldoorn
Fotograaf: Bertil Nilsson

Tentoonstelling Sounds of Silence laat stilte in de hedendaagse beeldende kunst zien met werk van 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Lees verder »

Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie
Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie

Win a Photographic Trip of a Lifetime to Iceland

Fotowedstrijden3.10.2014-31.3.2015 | X-Rite

X-Rite Photo Europe, the specialist distributor for X-Rite’s range of products aimed at the photographic and video market, is today announcing the launch of a European prize draw in association with X-Rite Coloratti Einar Erlendsson and his business focusonnature.is which offers photographers a photographic workshop travelling across Iceland.
Lees verder »

Foto:Piek

Exposities & beurzen3.10.2014-31.12.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Piek

Annemieke Kock, beter bekend onder artiestennaam Piek, maakte voor meer dan vijftig producties van Hummelinck Stuurman Theaterbureau de publiciteitsfoto’s. Een selectie van 10 van haar mooiste foto’s is nu te zien in Schouwburg Amstelveen.
Lees verder »

Hans Meesters - Prelude to insanity

Exposities & beurzen4.10.2014-4.1.2015 | De Fabriek, Ried
Fotograaf: Hans Meesters

Het heeft bijna 30 jaar geduurd: een eerste expositie van fotograaf Hans Meesters uit Harlingen. Het werk van Meesters heeft zich door de jaren heen ontplooid waarbij er duidelijk een rode draad is ontstaan over de mens en zijn omgeving.
Lees verder »

Spleen

Exposities & beurzen11.10.2014-28.12.2014 | FOTO21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: Joop Koopmanschap

De acht fotografen van het collectief (OFC) hebben zich door Spleen laten inspireren. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen invulling gegeven aan dit thema. Dat maakt de tentoonstelling afwisselend en boeiend.
Lees verder »

Netherlands National Award

Fotowedstrijden13.10.2014-5.1.2015 | Sony World Photography Awards
Fotograaf: © Theo de Witte

De Sony World Photography Awards en Sony Nederland zijn op zoek naar de beste fotograaf van Nederland. De inzendtermijn voor de Netherlands National Award is nu geopend voor alle fotografen uit Nederland.
Lees verder »

Emoties in de hedendaagse kunst

Exposities & beurzen14.10.2014-11.1.2015 | Gemeentemuseum Helmond, Helmond

In de tentoonstelling ‘Emoties in de hedendaagse kunst’ doen 16 kunstenaars mee: Meiro Koizumi (JP), Suzanne Opton (VS), Mathilde ter Heijne (NL), Bill Viola (VS), Adriaan van der Ploeg (NL), Lars Arrhenius (S), Jos de Gruyter & Harald Thys (B), Berlinde DeBruyckere (B), Vaast Colson (B), Andy Wauman (B), Koen Hauser (NL), Robert Arnold (VS), Yael Bartana (IL), Halil Altindere (TR), Erwin Olaf (NL) en Bas Jan Ader. Zestien kunstenaars zijn vertegenwoordigd in ‘Emoties in de hedendaagse kunst’. In hun werk staat veelal één van de zes basisemoties centraal: verdriet, woede, angst, afschuw, verrassing of vreugde. Ze verbeelden universele en existentiële emoties. Soms komt een emotie voort uit een politiek-maatschappelijke situatie zoals de oorlog in Afghanistan.
Lees verder »

Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis - Kadir van Lohuizen

Exposities & beurzen17.10.2014-8.3.2015 | Het Amsterdam Museum, Amsterdam
Fotograaf: Kadir van Lohuizen

Het Amsterdam Museum organiseert een tentoonstelling met nieuw werk van fotograaf Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis stelt de lotgevallen van de familie Rharib uit Amsterdam Oost centraal.
Lees verder »

Paul Kooiker - Nude Animal Cigar

Exposities & beurzen18.10.2014-18.1.2015 | Fotomuseum Den Haag, Den Haag
Fotograaf: Paul Kooiker

Paul Kooiker behoort tot de meest interessante conceptuele fotografen van Nederland. Hoewel hij uitsluitend gebruikmaakt van het fotografische beeld, is hij eerder een beeldhouwer en installatiemaker te noemen dan een fotograaf.
Lees verder »

De donkere kant van de schoonheid

Exposities & beurzen19.10.2014-1.2.2015 | Museum Gouda, Gouda
Fotograaf: dindi.

In de wintermaanden staat de hele benedenverdieping van Museum Gouda in het teken van “De donkere kant van de schoonheid”. Vier vrouwelijke kunstenaars laten hun nieuwste werk zien in de Toonzalen, het Ruim en de Gasthuiskapel. Samen vormen zij het Kunstenaars Collectief NOCTURNE.
Lees verder »

Modern Times. Fotografie in de 20ste eeuw

Exposities & beurzen1.11.2014-11.1.2015 | Philipsvleugel Rijksmuseum, Amsterdam
Fotograaf: John Gutmann (1905-1998)

Zeldzame foto’s van wereldberoemde fotografen zoals Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, László Moholy-Nagy, Man Ray, Brassaï, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein.
Lees verder »

Document Nederland 2014: Nederland - België

Exposities & beurzen1.11.2014-11.1.2015 | Philipsvleugel Rijksmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Hans van der Meer

Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd gevormd en België en Nederland één staat vormden onder koning Willem I. Voor Document Nederland fotografeerde Hans van der Meer opvallende verschillen in het grensgebied van Nederland en België, twee landen die sinds de scheiding in 1830 een totaal andere ontwikkeling doormaakten.
Lees verder »

Vivian Maier - Street Photographer

Exposities & beurzen7.11.2014-1.2.2015 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: Vivian Maier

Vivian Maier, Street Photographer is een overzichtstentoonstelling van het werk van een vrouwelijke straatfotograaf wiens indrukwekkende oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt en vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte.
Lees verder »

The Other Side

Exposities & beurzen8.11.2014-11.1.2015 | Noorderlicht, Groningen

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur, dramatisch symbool van het IJzeren Gordijn, dat Europa ruim veertig jaar in twee blokken verdeelde. Nu, 25 jaar later, blikken twaalf Nederlandse fotografen in de Noorderlicht Fotogalerie terug op het werk dat zij tussen 1979 en de omwentelingen rond 1989 in Midden- en Oost-Europa maakten.
Lees verder »

Ilvy Njiokiktjien - Nederland in 100 verjaardagen

Exposities & beurzen8.11.2014-11.1.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Fotograaf: © Ilvy Njiokiktjien

Na ruim anderhalf jaar rondt Ilvy Njiokiktjien het omvangrijke fotografieproject Slagroomtaart en slingers, Nederland in 100 verjaardagen af met een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum en een publicatie.
Lees verder »

People Poses Places - Andrea Stultiens

Exposities & beurzen8.11.2014-11.1.2015 | Noorderlicht, Groningen

Andrea Stultiens presenteert met People Poses Places het tweede deel van een reeks uitgaven waarin ze een historische Oegandese fotocollectie presenteert; in People Poses Places het werk van Musa Katuramu (1913 - 1986). Het merendeel van zijn archief zal in de Noorderlicht Fotogalerie te zien zijn.
Lees verder »

Op het eerste gezicht

Exposities & beurzen8.11.2014-8.2.2015 | Teylers Museum, Haarlem

Foto’s van mensen zoals jij en ik. Althans zo lijkt het. De bijschriften laten zien dat het niet zomaar portretten zijn. De mannen en vrouw zijn rond 1900 gemeten, gefotografeerd en geclassificeerd.
Lees verder »

Angels Of The North - Hetty van Oordt

Exposities & beurzen9.11.2014-4.1.2015 | Fotogalerie Utrecht, Utrecht

"Wanneer ik mijn ogen sluit en me Angels of the North probeer voor te stellen, zie ik ijzige
 en ongenaakbare wezens voor me. Onder hun buitenste schil van ijstinten representeren 
de Angels of the North waar Hetty van Oordt ons mee laat kennismaken, een uiterst beweeglijke, warmbloedige en levenslustige wereld.
Lees verder »

New Horizons - Bruno van den Elshout

Exposities & beurzen10.11.2014-1.3.2015 | Panorama Mesdag, Den Haag

In 2012, heeft Bruno van den Elshout een jaar lang, iedere dag, ieder uur een fotoportret gemaakt van de Noordzeehorizon. Hij maakte hiervoor gebruik van een vast standpunt, en wel het dak van het hotel NH Atlantic in Kijkduin.
Lees verder »

Prix Pictet Sixth Cycle

Fotowedstrijden13.11.2014-8.7.2015 | Prix Pictet
Fotograaf: © Prix Pictet Ltd.

The theme of the sixth cycle is Disorder. The announcement was made at a Reception at the Musée d’Art Moderne de La Ville in Paris, during the annual Paris Photo photography fair.
Lees verder »

Jimmy Nelson

Exposities & beurzen15.11.2014-14.6.2015 | Afrika Museum, Berg en Dal
Fotograaf: Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Met de expositie JIMMY NELSON biedt het Afrika Museum de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.
Lees verder »

Gelders Nieuwsfoto 2014

Fotowedstrijden17.11.2014-25.12.2014 | Foto21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: Raphaël Drent, publieksprijs Gelders Nieuwsfoto 2013

Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2014?
Welke fotojournalist wordt de opvolger van Broer van den Boom, hij ontving vorig jaar de hoofdprijs uit handen van juryvoorzitter dr. Jan C. Terlouw.
Lees verder »

Grachtenhuizen

Exposities & beurzen19.11.2014-27.2.2015 | Amstel Hotel, Amsterdam
Fotograaf: Arjan Bronkhorst

De fotoserie van fotograaf Arjan Bronkhorst toont het leven aan de gracht in Amsterdam's mooiste stadspaleizen.
Lees verder »

Look at me!

Exposities & beurzen20.11.2014-15.3.2015 | Tropenmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Seydou Keïta © Seydou Keïta Photography Estate

Dagelijks delen miljoenen mensen wereldwijd foto’s van zichzelf. Het maken van selfies is een hype, ontstaan door de opkomst van digitale media, internet en social media. Maar is deze behoefte aan self imaging wel uniek voor onze tijd? Of is er een overeenkomst met portretkunst en andere vormen van zelf verbeelding uit andere tijden?
Lees verder »

Wildlife Photographer of the Year 2014

Exposities & beurzen21.11.2014-8.3.2015 | Museon, Den Haag
Fotograaf: Carlos Pérez Naval (Spanje)

De expositie is samengesteld uit de bekroonde foto’s van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd, waaraan ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen.
Lees verder »

Almost Winter

Exposities & beurzen22.11.2014-17.1.2015 | Van Kranendonk Gallery, Den Haag
Fotograaf: Haynecourt, Aymeric Fouquez

On show: photography, painting and drawing. Almost all the artists of our gallery are represented with an art work in this surprising winter exhibition. Surprising because many of the works were rarely shown in exhibitions.
Lees verder »

Nadav Kander - Dust

Exposities & beurzen27.11.2014-3.1.2015 | TORCH Gallery, Amsterdam
Fotograaf: Nadav Kander

TORCH presenteert met trots Dust, de eerste solo- tentoonstelling van de gelauwerde fotograaf Nadav Kander in Nederland. Voor deze nieuwe reeks werken onderzocht Kander de verborgen overblijfselen van de koude oorlog, verstopt in een gebied op de grens tussen Rusland en Kazachstan.
Lees verder »

Nick Hannes - The Continuity of Man

Exposities & beurzen28.11.2014-1.2.2015 | FoMu, Antwerpen
Fotograaf: © Nick Hannes

“The Pacific may have the most changeless ageless aspect of any ocean, but the Mediterranean Sea celebrates the continuity of man.” (Ernle Bradford)
“De Stille Oceaan is misschien de meest onveranderlijke en tijdloze van alle oceanen, maar de Middellandse Zee viert de voortgang der mensheid.” (vrij vertaald)
Lees verder »

Devils & Angels – Rituele feesten in Europa

Exposities & beurzen28.11.2014-24.1.2015 | GEMAK, Den Haag
Fotograaf: Friso Spoelstra

Fotograaf Friso Spoelstra bezocht in de afgelopen tien jaar talloze rituele feesten in zestien verschillende Europese landen en legde de tradities vast op foto.
Lees verder »

My Name is Blessing - Hans Withoos

Exposities & beurzen28.11.2014-9.1.2015 | NL=US Art, Rotterdam
Fotograaf: Hans Withoos

Tijdens deze solo show zal fotograaf Hans Withoos een fascinerende serie presenteren die hij, op verzoek van de Poelman Foundation, gecreëerd heeft voor de Orange Babies Foundation.
Lees verder »

Geloven in Amsterdam - Friso Kooijman

Exposities & beurzen4.12.2014-30.1.2015 | OBA, Amsterdam

De afgelopen zes jaar nam Kooijman foto’s van Amsterdammers en hun geloof. Niet de gebruikelijke foto’s van rituelen, maar geloof in het dagelijks leven. Normale mensen die geraakt zijn door ‘iets’. Die dat willen uitdragen.
Lees verder »

ARAKI- Ojo Shashu, Photography for the Afterlife: Alluring Hell

Exposities & beurzen19.12.2014-11.3.2015 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: ARAKI

Foam presenteert met trots een omvangrijke solotentoonstelling van de beroemde Japanse fotograaf Araki. ARAKI Ojo Shashu – Photography for the Afterlife: Alluring Hell geeft een bijzondere reflectie op Araki’s oeuvre, dat bekend staat om een focus op het dagelijkse leven en de verweven thema’s van Leven (seks) en Dood. In de tentoonstelling zijn zowel Araki’s befaamde vroege werken te zien, alsook zijn meest recente en nooit eerder in Nederland vertoonde series. De presentatie toont een unieke en intieme kijk in het perspectief van een kunstenaar in de herfst van zijn leven.
Lees verder »

Tweehonderd jaar Koninkrijk Der Nederlanden Atlas Van Stolk

Exposities & beurzen20.12.2014-8.3.2015 | Kunsthal Rotterdam, Rotterdam

Honderden prenten, tekeningen, foto’s, kaarten, cartoons en affiches uit de Rotterdamse Atlas Van Stolk – atlas is het Oudnederlandse woord voor collectie – tonen het leven van de Nederlander gedurende twee eeuwen koninkrijk en laten zien hoe Nederlanders door de jaren heen naar zichzelf kijken.
Lees verder »