Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Masterclass Northern Lights 2012-2013

Workshops & demo's22.4.2012 om 00:00 - 23:59 | Noorderlicht, Groningen | voorbij
Fotograaf: Inge Hondebrink

Je kunt je nog tot 15 juni inschrijven voor de derde editie van deze unieke 1 jaar durende masterclass voor professionele fotojournalisten en documentaire fotografen.

Doel van de masterclass is het ontwikkelen van je professionele vaardigheden en te leren hoe je, als fotograaf, je eigen werk kunt promoten.

Ervaringen deelnemers
Laura Zwaneveld: "Mijn reden om mee te doen was om mijn eigen projecten op een hoger niveau te krijgen. Om te leren met series te werken en om verhalen te vertellen. Maar het heeft me veel meer opgeleverd: meer zelfvertrouwen om met mijn portfolio naar potentiële klanten te stappen." En met succes, ondertussen heeft ze gepubliceerd in NRC en AD.

Inge Hondebrink: “Na de masterclass ben je beter in staat een goed portfolio samen te stellen en heb je meer skills om je werk internationaal te promoten en te presenteren.” Van Inge Hondebrink zijn in mei portretten en foto’s van Lodz te zien tijdens het Lodz FotoFestiwal in Polen.

SHARE
Periode
verder vandaag

Carla Kogelman - Back Stage

Exposities & beurzen3.10.2013-31.12.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Carla Kogelman

Traditiegetrouw betekent het nieuwe theaterseizoen ook een nieuwe expositie in de schouwburg. In seizoen 2013-2014 richten de spots zich op het werk van fotografe Carla Kogelman.
Lees verder »

2015 Sony World Photography Awards

Fotowedstrijden4.6.2014-8.1.2015 | Sony World Photography Awards
Fotograaf: © Sara Naomi Lewkowicz USA Finalist, Contemporary Issues, Professional Competition 2014 PRESS Sony World Photography Awards Untitled 7.

The 2015 Sony World Photography Awards, organised by the World Photography Organisation, are now open for entries. Professional, amateur, youth and student photographers from across the world can enter their best work for free at www.worldphoto.org. Photographers will compete for a range of cash prizes and the latest cutting edge digital imaging equipment from Sony. Overall winners will be announced at a gala ceremony held in London on 23 April 2015.
Lees verder »

Grace Kelly

Exposities & beurzen5.6.2014-4.1.2015 | Paleis Het Loo, Apeldoorn

Paleis Het Loo pakt in 2014 groots uit met de expositie ‘Grace Kelly; prinses en stijlicoon’, waarin het unieke verhaal verteld wordt over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Gracia van Monaco.
Lees verder »

On the Move

Exposities & beurzen29.8.2014-18.1.2015 | Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam
Fotograaf: Rob Hornstra

Het Stedelijk Museum presenteert On the Move, een tentoonstelling over de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie. Het is de meest recente aflevering van de gemeentelijke kunstaankopen die het museum iedere twee jaar organiseert met financiële steun van de Gemeente Amsterdam. De aankopen daaruit zijn altijd een belangrijke, actuele bijdrage aan de collectie van het museum.
Lees verder »

Plaatsen van herinnering - Wijnanda Deroo

Exposities & beurzen6.9.2014-11.1.2015 | Het Noordbrabants Museum, 's Hertogenbosch
Fotograaf: © Wijnanda Deroo

Wijnanda Deroo maakte internationaal naam met haar intrigerende, verlaten foto’s van interieurs. In opdracht van Het Noordbrabants Museum, en in samenwerking met gastconservator Frans Bevers, maakte Deroo een nieuwe serie interieurportretten. Vijfentwintig raadselachtige ruimtes in Nederland worden nu op groot fotoformaat getoond in de expositie Plaatsen van herinnering.
Lees verder »

Masterpieces from the Howard Greenberg Collection

Exposities & beurzen11.9.2014-11.1.2015 | Joods Historisch Museum, Amsterdam
Fotograaf: Jerome Liebling

De New Yorkse galeriehouder Howard Greenberg bouwde in de afgelopen dertig jaar, naast zijn werk als handelaar, een indrukwekkende privécollectie op, bestaande uit meer dan vijfhonderd foto’s.
Lees verder »

Love & Marriage - Paul Breuker

Exposities & beurzen13.9.2014-7.12.2014 | Kunsthal, Rotterdam
Fotograaf: © Paul Breuker

Huwelijksfotografen leggen ‘de mooiste dag’ van twee mensen voor de eeuwigheid vast. Paul Breuker fotografeert al bijna vijfentwintig jaar de bijzondere en intieme momenten van bruiloften voor – en achter de schermen, van het aankleden en de spanning vooraf tot en met het afscheid van het bruidspaar.
Lees verder »

De Marseillaise(s) / vijftien jaar verzamelen

Exposities & beurzen13.9.2014-7.12.2014 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: Sarah Jones

Met selecties van: Valérie Belin / Jacqueline Hassink / Naoya Hatakeyama / Sarah Jones / Rob Nypels.
Lees verder »

Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie
Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie

Mark Cohen - Dark Knees

Exposities & beurzen13.9.2014-11.1.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Meer dan honderddertig vintage afdrukken van de Amerikaanse straatfotograaf Mark Cohen. Onder de titel Dark Knees is een groot overzicht van zijn werk uit de periode 1969 tot en met 2012 voor het eerst in Nederland te zien.
Lees verder »

Sounds of Silence

Exposities & beurzen14.9.2014-11.1.2015 | CODA Museum, Apeldoorn
Fotograaf: Bertil Nilsson

Tentoonstelling Sounds of Silence laat stilte in de hedendaagse beeldende kunst zien met werk van 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Lees verder »

Hopes and Impediments

Exposities & beurzen19.9.2014-19.12.2014 | Prince Claus Fund Gallery, Amsterdam

Invisible Borders, bestaande uit kunstenaars, schrijvers en fotografen uit Afrika, trekt momenteel door twintig landen. Van Lagos tot Sarajevo jagen zij letterlijk grensoverschrijdende uitwisseling aan.
Lees verder »

Amsterdam Streets

Exposities & beurzen21.9.2014-14.12.2014 | Piet de Gruyter, Amsterdam
Fotograaf: Elmer van der Marel

De fotografen Eddy Bosland, Marc Driessen, Pepijn Hooimeijer, Bart Koetsier en Elmer van der Marel zijn samen het fotografie collectief Amsterdam Streets.
Lees verder »

Win a Photographic Trip of a Lifetime to Iceland

Fotowedstrijden3.10.2014-31.3.2015 | X-Rite

X-Rite Photo Europe, the specialist distributor for X-Rite’s range of products aimed at the photographic and video market, is today announcing the launch of a European prize draw in association with X-Rite Coloratti Einar Erlendsson and his business focusonnature.is which offers photographers a photographic workshop travelling across Iceland.
Lees verder »

Foto:Piek

Exposities & beurzen3.10.2014-31.12.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Piek

Annemieke Kock, beter bekend onder artiestennaam Piek, maakte voor meer dan vijftig producties van Hummelinck Stuurman Theaterbureau de publiciteitsfoto’s. Een selectie van 10 van haar mooiste foto’s is nu te zien in Schouwburg Amstelveen.
Lees verder »

Hans Meesters - Prelude to insanity

Exposities & beurzen4.10.2014-4.1.2015 | De Fabriek, Ried
Fotograaf: Hans Meesters

Het heeft bijna 30 jaar geduurd: een eerste expositie van fotograaf Hans Meesters uit Harlingen. Het werk van Meesters heeft zich door de jaren heen ontplooid waarbij er duidelijk een rode draad is ontstaan over de mens en zijn omgeving.
Lees verder »

Spleen

Exposities & beurzen11.10.2014-28.12.2014 | FOTO21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: Joop Koopmanschap

De acht fotografen van het collectief (OFC) hebben zich door Spleen laten inspireren. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen invulling gegeven aan dit thema. Dat maakt de tentoonstelling afwisselend en boeiend.
Lees verder »

Stillife - Vanitas in Photography

Exposities & beurzen11.10.2014-30.11.2014 | Kahmann Gallery, Amsterdam
Fotograaf: © Lorenzo Vitturi

Group exhibition. In the early days of photography, exposure times were very long, making static objects the ideal subject matter for the pioneers of the medium. However, as the technology developed, the fascination for capturing the still life has remained.
Lees verder »

Netherlands National Award

Fotowedstrijden13.10.2014-5.1.2015 | Sony World Photography Awards
Fotograaf: © Theo de Witte

De Sony World Photography Awards en Sony Nederland zijn op zoek naar de beste fotograaf van Nederland. De inzendtermijn voor de Netherlands National Award is nu geopend voor alle fotografen uit Nederland.
Lees verder »

Emoties in de hedendaagse kunst

Exposities & beurzen14.10.2014-11.1.2015 | Gemeentemuseum Helmond, Helmond

In de tentoonstelling ‘Emoties in de hedendaagse kunst’ doen 16 kunstenaars mee: Meiro Koizumi (JP), Suzanne Opton (VS), Mathilde ter Heijne (NL), Bill Viola (VS), Adriaan van der Ploeg (NL), Lars Arrhenius (S), Jos de Gruyter & Harald Thys (B), Berlinde DeBruyckere (B), Vaast Colson (B), Andy Wauman (B), Koen Hauser (NL), Robert Arnold (VS), Yael Bartana (IL), Halil Altindere (TR), Erwin Olaf (NL) en Bas Jan Ader. Zestien kunstenaars zijn vertegenwoordigd in ‘Emoties in de hedendaagse kunst’. In hun werk staat veelal één van de zes basisemoties centraal: verdriet, woede, angst, afschuw, verrassing of vreugde. Ze verbeelden universele en existentiële emoties. Soms komt een emotie voort uit een politiek-maatschappelijke situatie zoals de oorlog in Afghanistan.
Lees verder »

Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis - Kadir van Lohuizen

Exposities & beurzen17.10.2014-8.3.2015 | Het Amsterdam Museum, Amsterdam
Fotograaf: Kadir van Lohuizen

Het Amsterdam Museum organiseert een tentoonstelling met nieuw werk van fotograaf Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis stelt de lotgevallen van de familie Rharib uit Amsterdam Oost centraal.
Lees verder »

Paul Kooiker - Nude Animal Cigar

Exposities & beurzen18.10.2014-18.1.2015 | Fotomuseum Den Haag, Den Haag
Fotograaf: Paul Kooiker

Paul Kooiker behoort tot de meest interessante conceptuele fotografen van Nederland. Hoewel hij uitsluitend gebruikmaakt van het fotografische beeld, is hij eerder een beeldhouwer en installatiemaker te noemen dan een fotograaf.
Lees verder »

De donkere kant van de schoonheid

Exposities & beurzen19.10.2014-1.2.2015 | Museum Gouda, Gouda
Fotograaf: dindi.

In de wintermaanden staat de hele benedenverdieping van Museum Gouda in het teken van “De donkere kant van de schoonheid”. Vier vrouwelijke kunstenaars laten hun nieuwste werk zien in de Toonzalen, het Ruim en de Gasthuiskapel. Samen vormen zij het Kunstenaars Collectief NOCTURNE.
Lees verder »

Waar woorden beelden worden en beelden woorden

Exposities & beurzen19.10.2014-2.12.2014 | Lunchroom de Beurs, Schiedam
Fotograaf: © Pieter Vandermeer

Expositie Pieter Vandermeer, Maarten Laupman, Rob Verhorst en Tineke de Lange met portretten van woordkunstenaars in Lunchroom de Beurs Schiedam.
Lees verder »

Marokkaanse Moeders

Exposities & beurzen24.10.2014-30.11.2014 | Melkweg, Amsterdam

Marjolein Busstra (fotografe en documentairemaker) en Rebekka van Hartskamp (documentairemaker) exposeren in de Melkweg Galerie Marokkaanse Moeders, de afsluiting van een serie filmvertoningen waarin Marokkaanse moeders gesprekken voeren over het opvoeden van hun kinderen in Nederland.
Lees verder »

Fotogroep AurorA

Exposities & beurzen24.10.2014-30.11.2014 | Theater De Speeldoos, Baarn
Fotograaf: Hans van der Pol

Fotogroep AurorA bestaat uit zes enthousiaste vrijetijdsfotografen elk met een eigen fotografische signatuur. Ze delen niet alleen hun passie voor de fotografie maar ook hun vriendschap.
Lees verder »

Hunting

Exposities & beurzen25.10.2014-18.12.2014 | Flatland Gallery, Amsterdam

Groupshow with Ruth van Beek, Gioia de Bruijn, Kim Boske, Katharine Cooper, Anouk Griffioen, Maartje Korstanje, Jocelyn Lee, Martin Parr, Misha de Ridder, Jaap Scheeren, Josephine Sloet, Paolo Ventura and others.
Lees verder »

Smaak

Exposities & beurzen27.10.2014-28.11.2014 | Janskerk / Noord-Hollands Archief, Haarlem

Een groepstentoonstelling van zes hedendaagse kunstenaars die het thema SMAAK (over verbeelding, verleiding, vervulling en vervoering van eten en drinken) op voor hen typerende manier zullen verbeelden.
Lees verder »

Zicht op Haarlem

Exposities & beurzen31.10.2014-6.12.2014 | Kunstcentrum Haarlem, Haarlem
Fotograaf: Arthur Martin

Tijdens de Kunstlijn 2014 presenteert Kunst centrum Haarlem de expositie Zicht op Haarlem. Fotograaf Arthur Martin, schilder Sander van Walsum en graficus en schilder Jeroen Hermkens brengen alle drie op eigen wijze hun zicht op Haarlem.
Lees verder »

Val van de Muur - Flip Franssen

Exposities & beurzen1.11.2014-30.11.2014 | Persmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Flip Franssen

Dit najaar, is het 25 jaar geleden dat de Muur in Berlijn open ging en het IJzeren gordijn viel. Hiermee stortte de communistische regimes in Oost-Europa in. Op donderdagavond 9 november 1989 ging de eerste overgang open. Ik was in Berlijn, van vrijdag 10 tot zondag 12 november 1989.
Lees verder »

Rohn Meijer – Dreams go on

Exposities & beurzen1.11.2014-20.12.2014 | Eduard Planting Gallery, Amsterdam
Fotograaf: Rohn Meijer - Courtesy Eduard Planting Gallery

De expositie van de Nederlands-Amerikaanse modefotograaf Rohn Meijer Dreams go on laat kleurrijke backstage portretten zien van internationale supermodellen als Carla Bruni, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Kate Moss en Karen Mulder.
Lees verder »

Modern Times. Fotografie in de 20ste eeuw

Exposities & beurzen1.11.2014-11.1.2015 | Philipsvleugel Rijksmuseum, Amsterdam
Fotograaf: John Gutmann (1905-1998)

Zeldzame foto’s van wereldberoemde fotografen zoals Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, László Moholy-Nagy, Man Ray, Brassaï, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein.
Lees verder »

Document Nederland 2014: Nederland - België

Exposities & beurzen1.11.2014-11.1.2015 | Philipsvleugel Rijksmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Hans van der Meer

Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd gevormd en België en Nederland één staat vormden onder koning Willem I. Voor Document Nederland fotografeerde Hans van der Meer opvallende verschillen in het grensgebied van Nederland en België, twee landen die sinds de scheiding in 1830 een totaal andere ontwikkeling doormaakten.
Lees verder »

Buds - Marcel van der Vlugt

Exposities & beurzen6.11.2014-20.12.2014 | Ingrid Deuss Gallery, Antwerpen

Vivian Maier - Street Photographer

Exposities & beurzen7.11.2014-28.1.2015 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: Vivian Maier

Vivian Maier, Street Photographer is een overzichtstentoonstelling van het werk van een vrouwelijke straatfotograaf wiens indrukwekkende oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt en vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte.
Lees verder »

The Other Side

Exposities & beurzen8.11.2014-11.1.2015 | Noorderlicht, Groningen

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse Muur, dramatisch symbool van het IJzeren Gordijn, dat Europa ruim veertig jaar in twee blokken verdeelde. Nu, 25 jaar later, blikken twaalf Nederlandse fotografen in de Noorderlicht Fotogalerie terug op het werk dat zij tussen 1979 en de omwentelingen rond 1989 in Midden- en Oost-Europa maakten.
Lees verder »

Ilvy Njiokiktjien - Nederland in 100 verjaardagen

Exposities & beurzen8.11.2014-11.1.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Fotograaf: © Ilvy Njiokiktjien

Na ruim anderhalf jaar rondt Ilvy Njiokiktjien het omvangrijke fotografieproject Slagroomtaart en slingers, Nederland in 100 verjaardagen af met een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum en een publicatie.
Lees verder »

People Poses Places - Andrea Stultiens

Exposities & beurzen8.11.2014-11.1.2015 | Noorderlicht, Groningen

Andrea Stultiens presenteert met People Poses Places het tweede deel van een reeks uitgaven waarin ze een historische Oegandese fotocollectie presenteert; in People Poses Places het werk van Musa Katuramu (1913 - 1986). Het merendeel van zijn archief zal in de Noorderlicht Fotogalerie te zien zijn.
Lees verder »

Op het eerste gezicht

Exposities & beurzen8.11.2014-8.2.2015 | Teylers Museum, Haarlem

Foto’s van mensen zoals jij en ik. Althans zo lijkt het. De bijschriften laten zien dat het niet zomaar portretten zijn. De mannen en vrouw zijn rond 1900 gemeten, gefotografeerd en geclassificeerd.
Lees verder »

Angels Of The North - Hetty van Oordt

Exposities & beurzen9.11.2014-4.1.2015 | Fotogalerie Utrecht, Utrecht

"Wanneer ik mijn ogen sluit en me Angels of the North probeer voor te stellen, zie ik ijzige
 en ongenaakbare wezens voor me. Onder hun buitenste schil van ijstinten representeren 
de Angels of the North waar Hetty van Oordt ons mee laat kennismaken, een uiterst beweeglijke, warmbloedige en levenslustige wereld.
Lees verder »

New Horizons - Bruno van den Elshout

Exposities & beurzen10.11.2014-1.3.2015 | Panorama Mesdag, Den Haag

In 2012, heeft Bruno van den Elshout een jaar lang, iedere dag, ieder uur een fotoportret gemaakt van de Noordzeehorizon. Hij maakte hiervoor gebruik van een vast standpunt, en wel het dak van het hotel NH Atlantic in Kijkduin.
Lees verder »

Prix Pictet Sixth Cycle

Fotowedstrijden13.11.2014-8.7.2015 | Prix Pictet
Fotograaf: © Prix Pictet Ltd.

The theme of the sixth cycle is Disorder. The announcement was made at a Reception at the Musée d’Art Moderne de La Ville in Paris, during the annual Paris Photo photography fair.
Lees verder »

Jimmy Nelson

Exposities & beurzen15.11.2014-14.6.2015 | Afrika Museum, Berg en Dal
Fotograaf: Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Met de expositie JIMMY NELSON biedt het Afrika Museum de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.
Lees verder »

Gelders Nieuwsfoto 2014

Fotowedstrijden17.11.2014-25.12.2014 | Foto21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: Raphaël Drent, publieksprijs Gelders Nieuwsfoto 2013

Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2014?
Welke fotojournalist wordt de opvolger van Broer van den Boom, hij ontving vorig jaar de hoofdprijs uit handen van juryvoorzitter dr. Jan C. Terlouw.
Lees verder »

Grachtenhuizen

Exposities & beurzen19.11.2014-27.2.2015 | Amstel Hotel, Amsterdam
Fotograaf: Arjan Bronkhorst

De fotoserie van fotograaf Arjan Bronkhorst toont het leven aan de gracht in Amsterdam's mooiste stadspaleizen.
Lees verder »

Look at me!

Exposities & beurzen20.11.2014-15.3.2015 | Tropenmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Seydou Keïta © Seydou Keïta Photography Estate

Dagelijks delen miljoenen mensen wereldwijd foto’s van zichzelf. Het maken van selfies is een hype, ontstaan door de opkomst van digitale media, internet en social media. Maar is deze behoefte aan self imaging wel uniek voor onze tijd? Of is er een overeenkomst met portretkunst en andere vormen van zelf verbeelding uit andere tijden?
Lees verder »

Technopoetry

Exposities & beurzen20.11.2014-18.12.2014 | Hall Main Building (footbridge) TU/e, Eindhoven
Fotograaf: Bart van Overbeeke

Bart van Overbeeke, bekend van talloze fotorapportages in en rond de TU/e campus, is op zoek naar de lyriek in fotografie. Hij maakt authentieke opnames van de kern van technologische processen.
Lees verder »

Marc Faasse - Vrijheid van liefde

Exposities & beurzen21.11.2014-13.12.2014 | Vrien van Bavink, Amsterdam
Fotograaf: Marc Faasse

In zijn nieuwe fotoserie brengt Marc Faasse een ode aan Ed van der Elsken én de vrijheid van liefde.
Lees verder »

Wildlife Photographer of the Year 2014

Exposities & beurzen21.11.2014-8.3.2015 | Museon, Den Haag
Fotograaf: Carlos Pérez Naval (Spanje)

De expositie is samengesteld uit de bekroonde foto’s van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd, waaraan ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen.
Lees verder »

Almost Winter

Exposities & beurzen22.11.2014-17.1.2015 | Van Kranendonk Gallery, Den Haag
Fotograaf: Haynecourt, Aymeric Fouquez

On show: photography, painting and drawing. Almost all the artists of our gallery are represented with an art work in this surprising winter exhibition. Surprising because many of the works were rarely shown in exhibitions.
Lees verder »

Casper Faassen

Exposities & beurzen23.11.2014-30.11.2014 | Kahmann Gallery - PAN Amsterdam, Amsterdam

Casper Faassen (1975, Leidschendam), schilder en fotograaf, groeide op in Leiden, de stad waar hij ook zijn liefde voor kunst ontwikkelde. Geïnspireerd door de realistische, klassieke schilderijen van de schilders als Dou, Rembrandt en Steen besloot Faassen zich (na een studie business school) in 2002 volledig te richten op de kunst.
Lees verder »

Slagmetaal

Exposities & beurzen26.11.2014-20.12.2014 | Fotogalerie Objektief - Walstraat 33, Enschede
Fotograaf: Vincent Nijhof en Patrick Mangus

De dubbelzinnige schoonheid van het tijdperk van de industriële revolutie oefent een jongensachtige aantrekkingskracht uit op beide kunstenaars. De stalen wil van weleer lijkt haast versteend, maar de esthetiek van de beelden blijft net zo hooghartig als de vooruitgangsgedachte en het socialisme van vroeger.
Lees verder »

Nadav Kander - Dust

Exposities & beurzen27.11.2014-3.1.2015 | TORCH Gallery, Amsterdam | nieuw vandaag
Fotograaf: Nadav Kander

TORCH presenteert met trots Dust, de eerste solo- tentoonstelling van de gelauwerde fotograaf Nadav Kander in Nederland. Voor deze nieuwe reeks werken onderzocht Kander de verborgen overblijfselen van de koude oorlog, verstopt in een gebied op de grens tussen Rusland en Kazachstan.
Lees verder »

Nick Hannes - The Continuity of Man

Exposities & beurzen28.11.2014-1.2.2015 | FoMu, Antwerpen | verwacht
Fotograaf: © Nick Hannes

“The Pacific may have the most changeless ageless aspect of any ocean, but the Mediterranean Sea celebrates the continuity of man.” (Ernle Bradford)
“De Stille Oceaan is misschien de meest onveranderlijke en tijdloze van alle oceanen, maar de Middellandse Zee viert de voortgang der mensheid.” (vrij vertaald)
Lees verder »

Devils & Angels – Rituele feesten in Europa

Exposities & beurzen28.11.2014-24.1.2015 | GEMAK, Den Haag | verwacht
Fotograaf: Friso Spoelstra

Fotograaf Friso Spoelstra bezocht in de afgelopen tien jaar talloze rituele feesten in zestien verschillende Europese landen en legde de tradities vast op foto.
Lees verder »

My Name is Blessing - Hans Withoos

Exposities & beurzen28.11.2014-9.1.2015 | NL=US Art, Rotterdam | verwacht
Fotograaf: Hans Withoos

Tijdens deze solo show zal fotograaf Hans Withoos een fascinerende serie presenteren die hij, op verzoek van de Poelman Foundation, gecreëerd heeft voor de Orange Babies Foundation.
Lees verder »

Foam 3h: Doina Kraal - Touche-à-tout

Exposities & beurzen28.11.2014-10.12.2014 | Foam, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Doina Kraal

In 2013 kenden het Gieskes-Strijbis Fonds en Foam de Foam 3h Award toe aan Doina Kraal om een nieuw werk of een boek te maken. Dit resulteerde in het project Touche-à-Tout.
Lees verder »

Fotografencafé Kasteel Woerden

Workshops & demo's1.12.2014 om 20:00 - 23:59 | Kasteel Woerden, Woerden | verwacht
Fotograaf: © Joeri Kemp

Op maandag 1 december staat het portfolio centraal. Ilvy Njiokiktjien heeft een indrukwekkend portfolio opgebouwd, en in haar lezing zal ze daarop ingaan. Men kan eigen fotowerk bespreken met vele bekende fotografen.
Lees verder »

Geloven in Amsterdam - Friso Kooijman

Exposities & beurzen4.12.2014-30.1.2015 | OBA, Amsterdam | verwacht

De afgelopen zes jaar nam Kooijman foto’s van Amsterdammers en hun geloof. Niet de gebruikelijke foto’s van rituelen, maar geloof in het dagelijks leven. Normale mensen die geraakt zijn door ‘iets’. Die dat willen uitdragen.
Lees verder »