Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Disturbia

Exposities & beurzen21.4.2012-9.9.2012 | CODA Museum, Apeldoorn | voorbij
Fotograaf: © Miyuki Okuyama

CODA brengt het werk van beeldend kunstenaar Rob Voerman en fotograaf Miyuki Okuyama samen in de tentoonstelling Disturbia. Voerman opent met zijn werk vensters naar een sinistere en verlaten wereld die onze toekomst zou kunnen zijn, terwijl Miyuki Okuyama een persoonlijke visie op een ogenschijnlijk bestaande wereld geeft.

Graficus, beeldhouwer en installatiekunstenaar Rob Voerman (1966) toont installaties, grafiek en aquarellen. Architectuur is het leidmotief in zijn werk. De fictieve, door destructie aangetaste, hybride bouwsels van Voerman werpen een schaduw vooruit naar een ons onbekende samenleving waarin niets meer zeker en eenduidig is. Van een ‘high tech’ uitstraling van ons hedendaagse bouwen is bij Voerman geen sprake: grootste constructies staan op het punt ruïnes te worden.

Deze iconen van de welvaartstaat ontlenen hun bestaansrecht aan een nieuwe, nog onbekende bestemming. Terwijl de installaties van Voerman haast fysiek kunnen worden beleefd, roept zijn grafische werk op een andere manier een diepe verlatenheid op. Het zijn visioenen van door chaos en verval aangetaste landschappen en steden. De gebouwen die hier uit oprijzen verwijzen weliswaar naar rationalisme, maar de onderliggende orde kan niet worden begrepen. Een aantal werken van Voerman is opgenomen in de collectie van CODA. Ook het Stedelijk Museum Amsterdam en het Museum of Modern Art te New York heeft werk van Voerman in de collectie.

Het werk van de Japanse fotograaf, beeldend kunstenaar en partner van Rob Voerman, Miyuki Okuyama (1973) is doordrenkt van een duistere ondertoon. Onheilspellende beelden die uit het onderbewuste opwellen, rafels van herinneringen en elementaire angsten uit de kindertijd inspireren haar tot het maken van schaalmodellen van schijnbaar bestaande werelden, zoals bijvoorbeeld de desolate terreinen van anonieme motels. Door de lens van Okuyama’s analoge camera roepen deze scènes, op de grens van fantasie en werkelijkheid, een diep gevoel van onbehagen op. Dit wordt verstrekt door de suggestie van invallende duisternis en het ontbreken van elke menselijke activiteit.

SHARE
Periode
verder vandaag

Prix Pictet Sixth Cycle

Fotowedstrijden13.11.2014-8.7.2015 | Prix Pictet
Fotograaf: © Prix Pictet Ltd.

The theme of the sixth cycle is Disorder. The announcement was made at a Reception at the Musée d’Art Moderne de La Ville in Paris, during the annual Paris Photo photography fair.
Lees verder »

Jimmy Nelson

Exposities & beurzen15.11.2014-14.6.2015 | Afrika Museum, Berg en Dal
Fotograaf: Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Met de expositie JIMMY NELSON biedt het Afrika Museum de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.
Lees verder »

Rotterdam in the Picture | 175 jaar fotografie in Rotterdam.

Exposities & beurzen24.1.2015-17.5.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Fotograaf: © Hans Wilschut

Niet eerder is er over Rotterdam een tentoonstelling gemaakt die zo'n breed beeld geeft van zowel de stad als de fotografie die er is gemaakt sinds het medium bestaat.
Lees verder »

Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’

Exposities & beurzen20.2.2015-31.5.2015 | Humanity House, Den Haag
Fotograaf: © Zara Samiry, Morocco

Precies vier jaar na het begin van de Arabische Lente is de nieuwe tentoonstelling Stories of Change - Beyond the ‘Arab Spring’ voor het eerst in Nederland te zien. Fotografen en multimediamakers geven een onthullend en intiem inkijkje in het dagelijks leven in vijf Noord-Afrikaanse samenlevingen.
Lees verder »

De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf - Charlotte Lybeer

Exposities & beurzen27.2.2015-7.6.2015 | Kunsthal, Rotterdam
Fotograaf: Charlotte Lybeer

In het werk van de Belgische fotografe Charlotte Lybeer (1981) speelt de wisselwerking tussen de virtuele en de werkelijke wereld een belangrijke rol. Geïnspireerd door films en games lijken de mensen die Lybeer portretteert af te reizen naar een tussenwereld.
Lees verder »

Lust for Light - Marie Cécile Thijs

Exposities & beurzen1.3.2015-31.5.2015 | Museum aan het Vrijthof, Maastricht
Fotograaf: © Marie Cécile Thijs

Museum aan het Vrijthof organiseert tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF een grote tentoonstelling met werken van fotograaf Marie Cécile Thijs. Zij maakte bijna 20 jaar geleden foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht, aan de voet van het huidige museum. In 2015 keert zij terug voor haar eerste overzichtstentoonstelling Lust for Light.
Lees verder »

Henk is hier

Exposities & beurzen13.3.2015-12.7.2015 | Stadsarchief Amsterdam , Amsterdam
Fotograaf: © Henk Nieuwenhuijs/MAI

De fascinerende fotografie van Henk Nieuwenhuijs.
Lees verder »

Cor Jaring Fotograaf

Exposities & beurzen13.3.2015-12.7.2015 | Stadsarchief Amsterdam , Amsterdam
Fotograaf: Cor Jaring

Amsterdam was hip in de jaren 60 en fotograaf Cor Jaring was erbij. De Summer of Love in 1967, De Bed-In for Peace van John Lennon en Yoko Ono in 1969 in het Hilton Hotel, de ludieke acties van Provo en het Witte Fietsenplan. Amsterdam was het Magisch Centrum van de wereld.
Lees verder »

Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie
Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie

Eddo Hartmann - Setting the Stage: Pyongyang, North Korea

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: © Eddo Hartmann / Koryo Studio

Setting the Stage: Pyongyang, North Korea is een samenwerking tussen fotograaf Eddo Hartmann en productiebedrijf Koryo Studio, specialisten in Koreaanse kunst. In deze serie van evocatieve beelden vangt Hartmann de inspanningen om de ultieme socialistische stad en het leven van de mensen daarin vorm te geven.
Lees verder »

COR WAS HIER

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: © Sander Troelstra, courtesy familie Jaring

COR WAS HIER is een bijzondere tentoonstelling van fotograaf Cor Jaring samengesteld door zijn bewonderaar fotograaf Sander Troelstra, die generaties jonger is. Jaring werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf met internationale allure: Cor fotografeerde het leven als avontuur, met zijn persoonlijkheid voorop.
Lees verder »

Wim Gijzen. Groeten uit…

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Kunsthal, Rotterdam

In 1972 reist de Rotterdamse kunstenaar Wim Gijzen heel Nederland af en fotografeert zichzelf, met een panoramacamera op statief, bij alle 863 gemeenteborden die ons land op dat moment rijk is. Hij koopt bovendien in ieder dorp of stad twee ansichtkaarten, verstuurt er één naar de Rotterdamse Kunst Stichting en houdt de andere kaart zelf.
Lees verder »

Body Art

Exposities & beurzen20.3.2015-30.8.2015 | Tropenmuseum, Amsterdam

Hedendaagse foto’s van Krijn van Noordwijk en werk van de wereldberoemde kunstenares ORLAN worden afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit eigen collectie en uit die van onder meer het MAS in Antwerpen en het Museum der Kulturen in Bazel. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag en een lichaam virtueel versieren.
Lees verder »

Anton Corbijn

Exposities & beurzen21.3.2015-21.6.2015 | Gemeentemuseum & Fotomuseum Den Haag, Den Haag
Fotograaf: © Anton Corbijn, HOLLANDS DEEP, Gemeentemuseum Den Haag 2015

Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van fotograaf Anton Corbijn (Strijen, 1955) organiseren het Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag het meest complete overzicht van zijn oeuvre tot nu toe.
Lees verder »

Terry O'Neill’s Rock 'n' Roll Album

Exposities & beurzen21.3.2015-23.5.2015 | Eduard Planting Gallery, Amsterdam
Fotograaf: © Terry O'Neill

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock 'n' Roll fotoboek van Terry O’Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Britse celebrity fotograaf heeft als geen ander talrijke legendarische popsterren voor zijn camera gehad. De expositie is te zien van 21 maart tot en met 23 mei. Terry O'Neill is bij de opening aanwezig.
Lees verder »

Popel Coumou

Exposities & beurzen4.4.2015-9.5.2015 | Torch gallery, Amsterdam
Fotograaf: Popel Coumou

Popels derde tentoonstelling voor TORCH staat in het teken van een spannende nieuwe richting in haar werk. Ze weet haar inmiddels zeer herkenbare analoge foto's van collages naar een hoger, abstract plan te trekken.
Lees verder »

DraumList Presents

Exposities & beurzen4.4.2015-31.5.2015 | FOTOexpo202, Amersfoort
Fotograaf: Matthijs Smilde

DraumList Presents: alle fotografen vertegenwoordigd door DraumList.
Lees verder »

Kadir van Lohuizen - Vissers

Exposities & beurzen11.4.2015-30.8.2015 | Fries Museum, Leeuwarden
Fotograaf: © Kadir van Lohuizen 2014

Fotograaf Kadir van Lohuizen geeft in het Fries Museum zijn visie op Friesland met Vissers. Deze tentoonstelling is het resultaat van een gezamenlijke foto-opdracht van de Leeuwarder Courant en het museum. Bij de Leeuwarder Courant verschijnt op 9 april een speciale bijlage met foto’s van Van Lohuizen. Zowel de tentoonstelling als de bijlage gaan over het Friese wad en zijn vissers.
Lees verder »

World Press Photo 15

Exposities & beurzen18.4.2015-5.7.2015 | Nieuwe Kerk, Amsterdam
Fotograaf: Mads Nissen, Denmark, Scanpix/Panos Pictures

Op zaterdag 18 april opent in De Nieuwe Kerk Amsterdam World Press Photo 15, het begin van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat indrukwekkende persfoto’s van 42 prijswinnaars uit 17 landen, in acht categorieën: Algemeen nieuws, Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Portretten en Sport.
Lees verder »

Ewa Lyczywek

Exposities & beurzen29.4.2015-23.5.2015 | Fotogalerie Objektief, Enschede
Fotograaf: Ewa Lyczywek-Palka

In de expositie toont Ewa beelden van haar ervaringen tijdens een verblijf in Rio de Janeiro in 2012. De favela en de samba, contrast en twee-eenheid als inspiratiebron uitgedrukt in kleurige beelden.
Lees verder »