Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Disturbia

Exposities & beurzen21.4.2012-9.9.2012 | CODA Museum, Apeldoorn | voorbij
Fotograaf: © Miyuki Okuyama

CODA brengt het werk van beeldend kunstenaar Rob Voerman en fotograaf Miyuki Okuyama samen in de tentoonstelling Disturbia. Voerman opent met zijn werk vensters naar een sinistere en verlaten wereld die onze toekomst zou kunnen zijn, terwijl Miyuki Okuyama een persoonlijke visie op een ogenschijnlijk bestaande wereld geeft.

Graficus, beeldhouwer en installatiekunstenaar Rob Voerman (1966) toont installaties, grafiek en aquarellen. Architectuur is het leidmotief in zijn werk. De fictieve, door destructie aangetaste, hybride bouwsels van Voerman werpen een schaduw vooruit naar een ons onbekende samenleving waarin niets meer zeker en eenduidig is. Van een ‘high tech’ uitstraling van ons hedendaagse bouwen is bij Voerman geen sprake: grootste constructies staan op het punt ruïnes te worden.

Deze iconen van de welvaartstaat ontlenen hun bestaansrecht aan een nieuwe, nog onbekende bestemming. Terwijl de installaties van Voerman haast fysiek kunnen worden beleefd, roept zijn grafische werk op een andere manier een diepe verlatenheid op. Het zijn visioenen van door chaos en verval aangetaste landschappen en steden. De gebouwen die hier uit oprijzen verwijzen weliswaar naar rationalisme, maar de onderliggende orde kan niet worden begrepen. Een aantal werken van Voerman is opgenomen in de collectie van CODA. Ook het Stedelijk Museum Amsterdam en het Museum of Modern Art te New York heeft werk van Voerman in de collectie.

Het werk van de Japanse fotograaf, beeldend kunstenaar en partner van Rob Voerman, Miyuki Okuyama (1973) is doordrenkt van een duistere ondertoon. Onheilspellende beelden die uit het onderbewuste opwellen, rafels van herinneringen en elementaire angsten uit de kindertijd inspireren haar tot het maken van schaalmodellen van schijnbaar bestaande werelden, zoals bijvoorbeeld de desolate terreinen van anonieme motels. Door de lens van Okuyama’s analoge camera roepen deze scènes, op de grens van fantasie en werkelijkheid, een diep gevoel van onbehagen op. Dit wordt verstrekt door de suggestie van invallende duisternis en het ontbreken van elke menselijke activiteit.

SHARE
Periode
verder vandaag

Carla Kogelman - Back Stage

Exposities & beurzen3.10.2013-3.10.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Carla Kogelman

Traditiegetrouw betekent het nieuwe theaterseizoen ook een nieuwe expositie in de schouwburg. In seizoen 2013-2014 richten de spots zich op het werk van fotografe Carla Kogelman.
Lees verder »

Collectie FoMu: Le Lynx

Exposities & beurzen17.10.2013-8.6.2014 | Fomu, Antwerpen
Fotograaf: © Joseph Quatannens (Le Lynx) / FoMu

Persfotografie is niet weg te denken uit onze maatschappij. Beelden vertellen en illustreren verhalen in kranten en tijdschriften. Het persagentschap Le Lynx, opgericht door Joseph Quantannes, droeg vanaf 1920 bij aan de professionalisering van de jonge sector van de fotopers.
Lees verder »

Zwart & Wit

Exposities & beurzen1.11.2013-1.7.2014 | Tropenmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Nationaal Archief/Spaarnestad Photo/ANP

Het Tropenmuseum organiseert, 150 jaar na de afschaffing van de slavernij, de tentoonstelling Zwart & Wit. Persoonlijke verhalen, foto’s, films en beeldende kunst laten zien hoe ‘zwart’ en ‘wit’ sindsdien in Nederland met elkaar leven.
Lees verder »

Fotostudio Bagdad

Exposities & beurzen31.1.2014-27.4.2014 | Parkzaal van het Tropenmuseum, Amsterdam

Vijfenveertig jaar portretfotografie brengt veranderende samenleving subtiel in beeld. Portretfoto’s als venster op het alledaagse leven in Irak.
Lees verder »

Forever Young - Martijn van de Griendt

Exposities & beurzen1.2.2014-11.5.2014 | Kunsthal Rotterdam, Rotterdam
Fotograaf: © Martijn van de Griend

Al ruim vijftien jaar fotografeert Martijn van de Griendt jongeren over de hele wereld. De tentoonstelling Forever Young presenteert een selectie uit zijn oeuvre en zoomt in op zijn foto’s over jeugdcultuur.
Lees verder »

Brancusi, Rosso, Man Ray - Framing Sculpture

Exposities & beurzen8.2.2014-11.5.2014 | Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Fotograaf: © Man Ray Trust / ADAGP - PICTORIGHT / Telimage - 2013

Constantin Brancusi (Hobiţa 1876 - Parijs 1957), Medardo Rosso (Turijn 1858 - Milaan 1928) en Man Ray (Philadelphia 1890 - Parijs 1976) behoren tot de belangrijkste kunstenaars van de moderne tijd. Als pioniers bevonden zij zich in de voorhoede van de experimentele Parijse avant garde.
Lees verder »

Fundatie

Exposities & beurzen8.2.2014-10.6.2014 | OBA, Amsterdam
Fotograaf: Paul Citroen, Nederlands Fotomuseum

De expositie omvat onder meer de portrettenreeks The Faces van fotograaf Pieter Henket en werken van Paul Citroen. Museumdirecteur Ralph Keuning zal de officiële opening verrichten. Fundatie in de OBA is gratis toegankelijk en dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.
Lees verder »

Glamseekers - Annemarie Ruys

Exposities & beurzen13.2.2014-29.6.2014 | Rijksmuseum Volkenkunde Leiden, Leiden
Fotograaf: © Annemarie Ruys

Opzichtig geklede schoonheden in de laatste mode van de grote westerse modehuizen, behangen met exclusieve sieraden, strak gestyled, poseren tegen de achtergrond van hun armoedige geboorteplek in Indonesië. Het verhaal achter deze foto’s is dat van twee rijke, Indonesische jonge vrouwen, Bintang en Novi, die vol overgave en zonder financiële beperkingen de uiterlijkheden en lifestyle van westerse voorbeelden kopiëren.
Lees verder »

Fotografie.nl Printservice
Vertrouwde goede kwaliteit en service, snel en vakkundig, voor fotoafdrukken op fotopapier, fine art , canvas of speciale prints op behang, textiel of sticker
naar de printservice
Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie
Ook hier adverteren?
Een tekstbanner als deze is een prima manier om te adverteren op Fotografie.nl.
Klik voor informatie
Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie

Ruud van Empel

Exposities & beurzen15.2.2014-7.6.2014 | Het Noordbrabants Museum, Breda
Fotograaf: Ruud van Empel

Ruud van Empel (Breda 1958) behoort tot de meest bijzondere fotokunstenaars van dit moment met tentoonstellingen wereldwijd. Onschuld en schoonheid zijn enkele thema’s. Die probeert hij op te roepen met fotowerk van kinderen en natuur. Zijn ambitie is om het verloren paradijs van zijn jeugd met zijn intens gelukkige ervaringen opnieuw op te roepen.
Lees verder »

City of Levallois Photography Award 2014

Fotowedstrijden18.2.2014-10.5.2014 | The City of Levallois
Fotograaf: © Alexander Gronsky, award-winner 2011

Open to all photographers aged 35 and under regardless of nationality. Win the 10,000 euros grant and the production of a solo show during the 7th edition of the festival...
Lees verder »

Miles Aldridge - New Photographs

Exposities & beurzen1.3.2014-21.4.2014 | Galerie Alex Daniels - Reflex New Art Gallery, Amsterdam
Fotograaf: © Miles Aldridge

The show will consist of 24 in large scale colour works and one work in black and white.
Lees verder »

Umbra - Viviane Sassen

Exposities & beurzen8.3.2014-1.6.2014 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Sassen is nationaal en internationaal een van de meest toonaangevende fotografen van dit moment. Speciaal voor het museum maakt zij een serie nieuwe werken, waarin het voor haar kenmerkende spel met schaduw centraal staat. Deze serie vult Sassen aan met niet eerder naar buiten gebrachte beelden uit haar archief. Umbra (Latijn voor schaduw) wordt gepresenteerd als één grote ruimtelijke installatie.
Lees verder »

Dan Isaac Wallin – Steps on snow, dust on the lips

Exposities & beurzen15.3.2014-3.5.2014 | Eduard Planting Gallery in Amsterdam, Amsterdam
Fotograaf: © Dan Isaac Wallin

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert een expositie van de Zweedse fotograaf Dan Isaac Wallin. De fotoserie van zijn gelijknamige boek Steps on snow, dust on the lips laat portretten zien en verstilde beelden van het landschap in Zweden en Israël. Daarvoor maakte hij gebruik van oude Polaroid films.
Lees verder »

Please don't smile - Malte Wandel

Exposities & beurzen15.3.2014-26.4.2014 | Van Kranendonk Gallery, Den Haag
Fotograaf: © Malte Wandel

The photo series Please don‘t smile forms an important part in the body of work of Malte Wandel (Münich, Germany). After a one-year stay in West Africa in 2011, Wandel came back to Europe with a series of portraits of people that drew his interest during his journeys through Ghana, Burkina Faso and Togo. Some he photographed spontaneously, while others he visited at home in their familiar surroundings.
Lees verder »

Apartheid & After

Exposities & beurzen15.3.2014-8.6.2014 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: © Guy Tillim

De tentoonstelling Apartheid & After laat zien hoezeer het recente verleden de waarneming van nu kleurt. Dat lijkt de rode draad te zijn die het werk van de dertien deelnemende fotografen na 1990 verbindt.
Lees verder »

Jaap van Atten - Zolderbloemen

Exposities & beurzen15.3.2014-20.4.2014 | FOTOexpo 202, Amersfoort
Fotograaf: Jaap van Atten

Jaap van Atten (1961) exposeert een selectie van foto’s die hij in 33 jaar als fotograaf maakte. Jaap begon met vakantiekiekjes maar schakelde al snel over naar zwartwit fotografie, die hij afdrukte in eigen donkere kamer.
Lees verder »

Noord-Nederland

Exposities & beurzen15.3.2014-27.4.2014 | CBK Groningen, Groningen
Fotograaf: Marieke Kijk in de Vegte

Het CBK presenteert in samenwerking met het tijdschrift Noorderbreedte een tentoonstelling met werk van 4 topfotografen uit Noord-Nederland die regelmatig voor dit tijdschrift fotograferen: Reyer Boxem, Harry Cock, Marieke Kijk in de Vegte en Siese Veenstra.
Lees verder »

Richard Mosse – The Enclave

Exposities & beurzen21.3.2014-1.6.2014 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: © Richard Mosse

The Enclave van Richard Mosse is een monumentaal multi-media project dat voor het eerst werd getoond tijdens de laatste editie van de Biënnale van Venetië. De installatie bestaat uit zes grote projectieschermen die de burgeroorlog in Congo representeren, geschoten met infraroodfilm speciaal ontwikkeld voor camouflage detectie.
Lees verder »

Taiyo Onorato & Nico Krebs

Exposities & beurzen21.3.2014-11.5.2014 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: © Taiyo Onorato and Nico Krebs

In 2013 wonnen Taiyo Onorato & Nico Krebs (Zwitserland, 1979) de Foam Paul Huf Award 2013. Onderdeel van de prijs is een tentoonstelling bij Foam.
Lees verder »

Ola Lanko - All year round

Exposities & beurzen21.3.2014-14.5.2014 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: © Ola Lanko

Ola Lanko presenteert een nieuw project dat de notie van tijd op een ongewone wijze onderzoekt en representeert. Haar werk bestaat uit 356 fotowerken die een letterlijk retrospectief bieden op een jaar.
Lees verder »

Kaveh Golestan – The Citadel

Exposities & beurzen21.3.2014-4.5.2014 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: © Kaveh Golestan / Courtesy Kaveh Golestan Estate

Kaveh Golestan (1950-2003) was een belangrijke Iranese documentaire fotograaf en een pionier in straatfotografie. Zijn fotografie heeft het werk van vele generaties kunstenaars uit Iran significant beïnvloed maar in Europa is er tot op heden weinig aandacht voor zijn werk.
Lees verder »

Perron Nul en ander werk - Paul Stolk

Exposities & beurzen21.3.2014-6.5.2014 | Fotogalerie Rotterdam, Rotterdam
Fotograaf: Paul Stolk

Op vrijdag 21 maart opent Dominee Hans Visser de expositie Perron Nul en ander werk van de in november overleden fotograaf Paul Stolk. Perron Nul was de benaming van het terrein naast het Centraal Station in Rotterdam waar in de jaren tussen 1987 en 1994 heroïneverslaafden hun methadon kregen en vrijelijk konden gebruiken.
Lees verder »

Broomberg & Chanarin – Everything is Beautiful and Nothing Hurt

Exposities & beurzen21.3.2014-8.6.2014 | Fomu, Antwerpen
Fotograaf: © Adam Broomberg & Oliver Chanarin

Broomberg & Chanarin werken al zeventien jaar samen. Voor het eerst is hun uiteenlopende oeuvre samengebracht in een tentoonstelling. Van hun eerste werk, een schilderij van een Hutu en een Tutsi dat ze in opdracht lieten maken, tot de meest recente serie, een reeks portretten gemaakt met 3D gezichtsherkenningssoftware.
Lees verder »

Rinko Kawauchi

Exposities & beurzen21.3.2014-8.6.2014 | Fomu, Antwerpen
Fotograaf: © Rinko Kawuachi, courtesy Galerie Priska Pasquer, Cologne

De Japanse fotografe Rinko Kawauchi (°1972) laat zich niet begrenzen door tijd en ruimte. Ze speelt met universele herinneringen en referenties. De zuivere kleuren en composities zoeken naar de essentie van de wereld: de natuurelementen, de cyclus van het leven, het eeuwige en het vergankelijke.
Lees verder »

Ed van der Elsken – Een liefdesgeschiedenis in Saint Germain des Près

Exposities & beurzen21.3.2014-8.6.2014 | Fomu, Antwerpen
Fotograaf: © Ed van der Elsken courtesy Annet Gelink Gallery Amsterdam en Nederlands Fotomuseum Rotterdam

In 1950 vertrekt Ed van der Elsken (°Nederland, 1925-1990) naar Parijs, waar hij gelijkgestemden vindt bij een groepje bohémiens in Saint Germain des Prés. Bij wijze van persoonlijk dagboek fotografeert hij hun doen en laten. In het bijzonder fascineert hem een roodharige schone, Vali Myers.
Lees verder »

Achter de Gevels - Arjan Bronkhorst

Exposities & beurzen21.3.2014-31.8.2014 | Cromhouthuizen, Amsterdam
Fotograaf: © Arjan Bronkhorst

De fototentoonstelling Achter de Gevels toont het leven aan de gracht in particuliere stadspaleizen. Bezoekers kunnen de foto´s van Arjan Bronkhorst bekijken op een zeer toepasselijke en sfeervolle locatie: de Cromhouthuizen.
Lees verder »

Icoonfoto’s en de hedendaagse beeldcultuur

Exposities & beurzen27.3.2014-31.8.2014 | Persmuseum, Amsterdam
Fotograaf: © Alberto Korda

‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’, zo luidt het gezegde. Voor veel foto’s gaat dat echter helemaal niet op. Het is vaak juist andersom: dikwijls schuilen extra betekenissen en bijzondere wetenswaardigheden achter het beeld dat we te zien krijgen.
Lees verder »

GeldersNieuwsfoto 2013

Exposities & beurzen27.3.2014-27.4.2014 | FOTO21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: © Broer van den Boom

Dinsdag 25 maart zijn de prijzen voor GeldersNieuwsFoto 2013 uitgereikt. Broer van den Boom is de winnaar van 2013 met zijn foto van de uitvaart van voetbalicoon Theo Bos.
Lees verder »

Carleton E. Watkins | Mammoetfoto's van Californië

Exposities & beurzen29.3.2014-9.5.2014 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Meer dan twintig indrukwekkende mammoetfoto’s van de Amerikaanse fotograaf Carleton E. Watkins. Watkins vestigde zich halverwege de 19de eeuw in Californië, waar hij zich toelegde op het fotograferen van landschappen en stadsgezichten.
Lees verder »

Leve de mens

Exposities & beurzen1.4.2014-24.8.2014 | Rijksmuseum Volkenkunde Leiden, Leiden
Fotograaf: © Jimmy Nelson

De gepassioneerde topfotograaf Jimmy Nelson (1967) reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren. Van de Chukchi in ijzig Siberië, de Kazakhs uit Mongolië, de Ladakhi uit India en de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Dani in Papua. Met zijn scherpe oog en fabelachtige beheersing van de geavanceerde technische camera realiseerde Nelson een reeks ongeëvenaarde meesterwerken.
Lees verder »

Anna van Kooij

Exposities & beurzen2.4.2014-26.4.2014 | Fotogalerie Objektief, Enschede
Fotograaf: Anna van Kooij

Fotograaf Anna van Kooij is gefascineerd door de sfeer van verlaten locaties. Van Kooij brengt vanuit haar ervaring als podiumfotograaf leegstaande panden tot leven door ze ’s nachts theatraal uit te lichten. Hiervoor gebruikt ze alleen zaklampen, reportageflitsers en gekleurde filters.
Lees verder »

Roman Vishniac (Re)discovered

Exposities & beurzen4.4.2014-24.8.2014 | Joods Historisch Museum, Amsterdam
Fotograaf: Roman Vishniac

In deze grote overzichtstentoonstelling is nooit eerder getoond werk te zien van de Russisch-Amerikaanse fotograaf Roman Vishniac, die tot nu toe vooral bekend was van zijn vooroorlogse foto’s van Oost-Europese joden.
Lees verder »

Coloured Objects at Weird PLaces

Exposities & beurzen4.4.2014-5.7.2014 | HuisKinesis, Delft
Fotograaf: Karin Blokdijk

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Rijswijkse fotoclub F70 zijn 26 enthousiaste leden in 2013 samen of alleen op pad gegaan met de opdracht hun gekleurde object, een rode hoed, een blauwe vergiet, een gele lamp, een oranje spiegel, een roze paraplu en groene schoenen, op een niet alledaagse plaats te fotograferen of anders te gebruiken dan gebruikelijk.
Lees verder »

Over Leven

Exposities & beurzen6.4.2014-15.6.2014 | Centre Céramique , Maastricht
Fotograaf: © Nico Bastens

Over Leven is een dubbelexpositie van de documentaire fotograaf Nico Bastens (Maastricht, 1958). Te zien zijn twee series: Armenian Perseverance en Jesse en Habib, waarmee Bastens in 2012 cum laude slaagde aan de Amsterdamse Fotoacademie.
Lees verder »

Waalre Gekiekt - Jan Bijnen (1874 - 1959)

Exposities & beurzen7.4.2014-21.4.2014 | Het Waalres Museum, Waalre

Het Waalres Museum is op woensdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur geopend en de entreeprijs bedraagt € 3,00.
Lees verder »

Take only pictures - Bert Hunink

Exposities & beurzen9.4.2014-29.5.2014 | Foto21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: © Bert Hunink

Fotograaf Bert Hunink laat zich inspireren door leegstaande en vervallen gebouwen. De combinatie van het artistieke, het technische en de boodschap van het beeld maakt zijn fotografie boeiend en veelzijdig.
Lees verder »

Ellis Faas - Wake up to Make Up

Exposities & beurzen10.4.2014-20.4.2014 | Galerie Pien Rademakers, Amsterdam
Fotograaf: Ellis Faas

Ellis Faas, named by French Vogue “One of the most influential make-up artists of her time”, has indeed worked with world’s most famous designers, photographers and models. Her very original and distinct make-up creations appeared on catwalks and covers of well-known international fashion magazines.
Lees verder »

DordtYart

Exposities & beurzen12.4.2014-29.9.2014 | DordtYart, Dordrecht
Fotograaf: © Anja de Jong

Anja de Jong presenteert tijdens de opening van DordtYart 2014 het project Five Eras - Five Cultures. 10 kunstenaars tonen bestaand werk in de monumentale hal van een voormalige scheepswerf en voeren daar tot eind september nieuw werk uit.
Lees verder »

Beslissende momenten 1930-1945 - Margaret Bourke-White

Exposities & beurzen12.4.2014-29.6.2014 | Fotomuseum Den Haag, Den Haag

Margaret Bourke-White was een opvallende verschijning in de door mannen gedomineerde wereld van de nieuwsfotografie. Zo werkte ze als eerste vrouw voor Fortune en Life Magazine. In Rusland portretteerde zij een glimlachende Stalin en in Georgië de oude moeder van deze dictator.
Lees verder »

5 jaar kunstenaars kunstwerken

Exposities & beurzen13.4.2014-31.5.2014 | Galerie Patries van Dorst, Wassenaar
Fotograaf: Daan Oude Elferink

In het koetshuis op het Landgoed van Kasteel de Wittenburg vanaf 13 april nieuw werk van: Gerdine Duijsens, Wouter Stips, Ralf Westerhof, Daan Oude Elferink, Julian Calatrava.
Lees verder »

Nicolas Dhervillers: Strange world - photography 2009 / 2013

Exposities & beurzen15.4.2014-28.6.2014 | Gemeentemuseum Helmond, Helmond
Fotograaf: Nicolas Dhervillers

Ruim 25 fotowerken van de jonge Franse kunstenaar Nicolas Dhervillers te zien. De expositie toont werk dat hij de afgelopen vijf jaar heeft gemaakt. De foto´s behoren tot de series Behind the Future, My sentimental Archives, Tourists en Hommages. Het is voor de eerste keer dat Dhervillers in Nederland exposeert.
Lees verder »

Kunst voor Stichting Bram

Exposities & beurzen16.4.2014-9.5.2014 | Gemeentehuis te Ridderkerk, Ridderkerk
Fotograaf: Richard Sinte Maartensdijk

Een fotomix uit de portfolio van de Ridderkerkse fotograaf Richard Sinte Maartensdijk. In het gemeentehuis is een diverse verzameling van beelden te zien van o.a artiesten bands uit binnen en buitenland, genomineerde fashion en hairstyling foto's en portretten.
Lees verder »

World Press Photo 14

Exposities & beurzen18.4.2014-22.6.2014 | De Nieuwe Kerk, Amsterdam | nieuw vandaag
Fotograaf: © John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

De Nieuwe Kerk Amsterdam opent op vrijdag 18 april World Press Photo 14, als startlocatie van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars, in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden.
Lees verder »

The Sotchi Project

Exposities & beurzen18.4.2014-22.6.2014 | Noorderlicht, Groningen | nieuw vandaag

De Noorderlicht Fotogalerie brengt de Nederlandse première van het magnum opus van fotograaf Rob Hornstra en schrijver/filmmaker Arnold van Bruggen: The Sochi Project. Sinds 2009 werkten beiden onafgebroken aan een omvangrijke documentaire over het omstreden conflictgebied rond Sotsji: de Kaukasus.
Lees verder »

The comeback of Muhammad Ali - Alex Harsley

Exposities & beurzen19.4.2014-17.5.2014 | Torch gallery, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: © Alex Harsley

'No Vietcong ever called me nigger' met deze woorden maakte muhammad Ali duidelijk dat hij niet zou dienen in het Amerikaanse leger. Voor het ontwijken van zijn dienstplicht werd hij veroordeeld tot vijf jaarcel, en kreeg hij een geldboete. Maar bovendien werd het hem onmogelijk gemaakt een boks-licentie te krijgen. Hij mocht tussen 1967 en 1971 niet in de ring staan.
Lees verder »

Rietveld curated by Crouwel

Exposities & beurzen19.4.2014-10.5.2014 | The Guesthouse @ VOUS ETES ICI, Amsterdam | verwacht

De Amsterdamse fotograaf Jelle Rietveld (1981) begon 3 jaar geleden met fotograferen en heeft onder andere in Tokyo, Barcelona, Istanbul en Amsterdam gefotografeerd.
Lees verder »

Mathieu Keuter - De Nederlandse Bakbrommer

Exposities & beurzen19.4.2014-22.6.2014 | Noorderlicht, Groningen | verwacht

De onverschrokken levenskunstenaar Mathieu Keuter vervolgt zijn weg in een wonderbaarlijke wereld van gangsters en krakers, van reggae, graffiti en andere ruige aangelegenheden. In De Nederlandse Bakbrommer Almanak 2014 portretteert hij de subcultuur rond het fenomeen van de bakbrommer. Van 19 april t/m 22 juni toont de Noorderlicht Fotogalerie een selectie.
Lees verder »

The Beatles - Eddy Posthuma de Boer

Exposities & beurzen19.4.2014-24.5.2014 | Kunstcentrum Haarlem, Haarlem | verwacht

Eddy Posthuma de Boer (toentertijd fotograaf van de Volkskrant) maakte in 1965 een serie foto’s van The Beatles in Nederland, die op dat moment aan de start stonden van hun eerste Beatles World Tour.
Lees verder »

Do you see me?

Exposities & beurzen20.4.2014-14.5.2014 | Restaurant NEL, Amsterdam | verwacht

Beeldend Kunstenaar Natalia Romero (1973), is het talent, dat haar Foto’s exposeert. Met haar foto’s onderzoekt Romero vraagstukken in het dagelijkse leven betreffende identiteit en kwetsbaarheid van de mens.
Lees verder »

Rwanda 20 Years

Exposities & beurzen22.4.2014-13.6.2014 | Het Nutshuis, Den Haag | verwacht
Fotograaf: © Lana Mesic - courtesy Creative Court

In The New York Times werd op 5 en 6 april al een tipje van de sluier opgelicht; een serie portretten van slachtoffers met hun daders, naar aanleiding van de herdenking van de genocide in Rwanda (20 jaar). Daar stonden beelden van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo centraal. In Het Nutshuis zal de unieke, uitgebreide versie van het project te zien zijn, met naast werk van Pieter Hugo ook werk van de Nederlandse fotografe Lana Mesić.
Lees verder »

033Fotostad: van Maria tot Mondriaan

Exposities & beurzen26.4.2014-9.6.2014 | 033Fotostad, Amersfoort | verwacht
Fotograaf: Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman

Tijdens 033Fotostad – de tweejaarlijkse fototentoonstelling op verschillende bijzondere locaties in het stadshart van Amersfoort – zijn foto’s van nationaal en internationaal bekende fotografen te zien.
Lees verder »

033Fotostad 2014

Exposities & beurzen26.4.2014-9.6.2014 | 033Fotostad 2014, Amersfoort | verwacht
Fotograaf: Susan Eikenaar

Tijdens 033Fotostad – van Koningsdag t/m Pinksteren op verschillende bijzondere locaties in het stadshart van Amersfoort – zijn foto’s van nationaal en internationaal bekende fotografen te zien. De hoofdlocaties van het festival - de ‘in’ locaties - liggen op loopafstand van elkaar.
Lees verder »