Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Die Macht der Sprache

Exposities & beurzen5.6.2012-29.6.2012 | Goethe-Instituut, Rotterdam | voorbij
Fotograaf: © Julia Suermann

Geen enkel ander medium beschikt over zoveel macht als de taal, maar geen enkel ander medium is ook zo complex. De taal van beelden wordt daarentegen universeel begrepen. Daarom organiseerde het Goethe-Institut een internationale fotowedstrijd over het thema kracht en effect van taal.

Deelnemers uit 46 landen hebben zich met dit thema beziggehouden. De beste foto’s van meer dan 3.000 inzendingen werden in juni 2007 tijdens het festival Die Macht der Sprache in de Akademie der Künste in Berlijn geëxposeerd. In het kader van Poetry International 2012 zal de tentoonstelling voor het eerst in Nederland te zien zijn.

SHARE
Periode
verder vandaag

Win a Photographic Trip of a Lifetime to Iceland

Fotowedstrijden3.10.2014-31.3.2015 | X-Rite

X-Rite Photo Europe, the specialist distributor for X-Rite’s range of products aimed at the photographic and video market, is today announcing the launch of a European prize draw in association with X-Rite Coloratti Einar Erlendsson and his business focusonnature.is which offers photographers a photographic workshop travelling across Iceland.
Lees verder »

Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis - Kadir van Lohuizen

Exposities & beurzen17.10.2014-8.3.2015 | Het Amsterdam Museum, Amsterdam
Fotograaf: Kadir van Lohuizen

Het Amsterdam Museum organiseert een tentoonstelling met nieuw werk van fotograaf Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis stelt de lotgevallen van de familie Rharib uit Amsterdam Oost centraal.
Lees verder »

Prix Pictet Sixth Cycle

Fotowedstrijden13.11.2014-8.7.2015 | Prix Pictet
Fotograaf: © Prix Pictet Ltd.

The theme of the sixth cycle is Disorder. The announcement was made at a Reception at the Musée d’Art Moderne de La Ville in Paris, during the annual Paris Photo photography fair.
Lees verder »

Jimmy Nelson

Exposities & beurzen15.11.2014-14.6.2015 | Afrika Museum, Berg en Dal
Fotograaf: Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Met de expositie JIMMY NELSON biedt het Afrika Museum de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.
Lees verder »

Look at me!

Exposities & beurzen20.11.2014-15.3.2015 | Tropenmuseum, Amsterdam
Fotograaf: Seydou Keïta © Seydou Keïta Photography Estate

Dagelijks delen miljoenen mensen wereldwijd foto’s van zichzelf. Het maken van selfies is een hype, ontstaan door de opkomst van digitale media, internet en social media. Maar is deze behoefte aan self imaging wel uniek voor onze tijd? Of is er een overeenkomst met portretkunst en andere vormen van zelf verbeelding uit andere tijden?
Lees verder »

Wildlife Photographer of the Year 2014

Exposities & beurzen21.11.2014-8.3.2015 | Museon, Den Haag
Fotograaf: Carlos Pérez Naval (Spanje)

De expositie is samengesteld uit de bekroonde foto’s van 'The Wildlife Photographer of the Year Competition', een prestigieuze internationale fotografiewedstrijd, waaraan ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen deelnemen.
Lees verder »

ARAKI- Ojo Shashu, Photography for the Afterlife: Alluring Hell

Exposities & beurzen19.12.2014-11.3.2015 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: ARAKI

Foam presenteert met trots een omvangrijke solotentoonstelling van de beroemde Japanse fotograaf Araki. ARAKI Ojo Shashu – Photography for the Afterlife: Alluring Hell geeft een bijzondere reflectie op Araki’s oeuvre, dat bekend staat om een focus op het dagelijkse leven en de verweven thema’s van Leven (seks) en Dood. In de tentoonstelling zijn zowel Araki’s befaamde vroege werken te zien, alsook zijn meest recente en nooit eerder in Nederland vertoonde series. De presentatie toont een unieke en intieme kijk in het perspectief van een kunstenaar in de herfst van zijn leven.
Lees verder »

Tweehonderd jaar Koninkrijk Der Nederlanden Atlas Van Stolk

Exposities & beurzen20.12.2014-8.3.2015 | Kunsthal Rotterdam, Rotterdam

Honderden prenten, tekeningen, foto’s, kaarten, cartoons en affiches uit de Rotterdamse Atlas Van Stolk – atlas is het Oudnederlandse woord voor collectie – tonen het leven van de Nederlander gedurende twee eeuwen koninkrijk en laten zien hoe Nederlanders door de jaren heen naar zichzelf kijken.
Lees verder »

Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie
Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie

Andrew George

Exposities & beurzen11.1.2015-8.3.2015 | Fotogalerie Utrecht, Utrecht
Fotograaf: © Andrew George Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2011

Fotogalerie Utrecht opent een bijzondere expositie met het prachtige werk van natuur- en landschapsfotograaf Andrew George.
Lees verder »

Stranded in the Mystery Zone

Exposities & beurzen16.1.2015-29.3.2015 | Noorderlicht, Groningen

Stranded in the Mystery Zone geeft een fotografische inkijk in dit bezielde podium dat tegen de stroom in nog altijd dapper stand houdt als 'Club for the International Pop Underground'.
Lees verder »

People We’ve Met

Exposities & beurzen17.1.2015-14.3.2015 | Bergarde Galleries, Heerjansdam
Fotograaf: Boudewijn Bollmann

People We’ve Met is de duotentoonstelling van fotografen Marieke van der Velden en Boudewijn Bollmann. Beiden zijn geïnteresseerd in de mens achter het nieuwsverhaal.
Lees verder »

Rotterdam in the Picture | 175 jaar fotografie in Rotterdam.

Exposities & beurzen24.1.2015-17.5.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Fotograaf: © Hans Wilschut

Niet eerder is er over Rotterdam een tentoonstelling gemaakt die zo'n breed beeld geeft van zowel de stad als de fotografie die er is gemaakt sinds het medium bestaat.
Lees verder »

Zilveren Camera 2014

Exposities & beurzen25.1.2015-9.3.2015 | Fotomuseum Den Haag, Den Haag
Fotograaf: Pierre Cromm

Uit 5397 inzendingen van 664 deelnemers wint Crom met een reeks foto’s die hij voor het ANP maakte op de rampplek van de MH17. Hij zond zijn serie in voor de categorie Buitenland serie.
Lees verder »

Anne Geene – Kabinet van een onderzoeker

Exposities & beurzen31.1.2015-11.4.2015 | Het Noordbrabants Museum, 's Hertogenbosch
Fotograaf: Anne Geene

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. In 2015 is het als eerste de beurt aan Anne Geene in een reeks van vijf.
Lees verder »

Bezetting academiegebouw Leidse Universiteit

Exposities & beurzen1.2.2015-1.5.2015 | Erfgoed Leiden en Omstreken, Leiden
Fotograaf: Fred Rohde

Dertig jaar geleden, van donderdag 7 tot zondag10 februari 1985, bezetten studenten van de actiegroep ‘Een nieuwe lente’ het Academiegebouw tijdens de viering van het 410-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Leiden. De bezetting is een protest tegen de plannen van minister Deetman met het nieuwe studiefinancieringsstelsel.
Lees verder »

Homage Saul Leiter

Exposities & beurzen5.2.2015-4.4.2015 | Fifty One, Antwerpen
Fotograaf: © Estate of Saul Leiter

Gallery FIFTY ONE is honoured to announce its homage exhibition showing the oeuvre of the late Saul Leiter (1923-2013), a long-term artist-friend of the gallery. This tribute will be conducted in both gallery spaces and will give a large overview of his tender, contemplative and abstract work, including black and white, 'Early Color' photography and gouaches on paper.
Lees verder »

Van Loon in Foam - Foto's van een Amsterdamse Familie

Exposities & beurzen6.2.2015-29.3.2015 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: Van Loon in Foam

Foam presenteert voor het eerst een tentoonstelling van Museum Van Loon. Na drie edities van Foam in Van Loon, waarbij Foam tijdens het inrichten van een nieuwe tentoonstelling in eigen huis werk liet zien in Van Loon, zijn de rollen nu omgedraaid.
Lees verder »

Jasper Krabbé Paints Photography

Exposities & beurzen14.2.2015-2.4.2015 | Kahmann Gallery, Amsterdam

Meer dan 20 nieuwe foto-schilderwerken van Jasper Krabbé. De werken van Jasper Krabbé (Amsterdam, 1970) weerspiegelen vaak herinneringen aan plekken, gebeurtenissen en personen. Niet als simpele, heldere beelden, maar op een manier waarop herinneringen meestal verschijnen: verstoord door andere beelden, incompleet, zonder logica en zelden eenduidig.
Lees verder »

Most Fragile in Flehite

Exposities & beurzen20.2.2015-6.4.2015 | Museum Flehite, Amersfoort
Fotograaf: Jolanthe Lalkens

Museum Flehite toont vanaf 20 februari het werk van Jolanthe Lalkens en Sally Pittman. Deze kunstenaars presenteerden de afgelopen periode op diverse Amersfoortse locaties hun visie op fragiliteit. Most Fragile in Flehite is de finale van hun project in Amersfoort. In de historische ambiance van het museum wordt een nieuw licht geworpen op hun foto’s en creaties, die in deze omgeving een bijna klassieke sfeer oproepen.
Lees verder »

Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’

Exposities & beurzen20.2.2015-31.5.2015 | Humanity House, Den Haag
Fotograaf: © Zara Samiry, Morocco

Precies vier jaar na het begin van de Arabische Lente is de nieuwe tentoonstelling Stories of Change - Beyond the ‘Arab Spring’ voor het eerst in Nederland te zien. Fotografen en multimediamakers geven een onthullend en intiem inkijkje in het dagelijks leven in vijf Noord-Afrikaanse samenlevingen.
Lees verder »

Do You Hear Me?

Exposities & beurzen21.2.2015-15.4.2015 | FOTODOK, Utrecht
Fotograaf: © Lucia Nimcova

Naar wiens stem luisteren we eigenlijk? Is het de fotograaf? Of zijn onderwerp dat zich uitspreekt? En tot wie richten zij zich? Met Do You Hear Me? stelt FOTODOK de dialoog tussen onderwerp en maker centraal en laat zien hoe het onderwerp een directe invloed uitoefent op de richting en vorm van het project.
Lees verder »

Nikon Theater Fotografieprijs

Fotowedstrijden23.2.2015-1.5.2015 | Nikon en Nederlands Theater Festival

Waardering voor het vakmanschap van de professionele fotografie en theater komt samen in de nieuwe Nikon Theater Fotografieprijs. Met deze prijs wordt de voormalige TheaterFotoPrijs nieuw leven ingeblazen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival (3 - 13 september), aan de fotograaf van de beste theaterfoto van het seizoen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro te besteden naar eigen inzicht.
Lees verder »

De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf - Charlotte Lybeer

Exposities & beurzen27.2.2015-7.6.2015 | Kunsthal, Rotterdam
Fotograaf: Charlotte Lybeer

In het werk van de Belgische fotografe Charlotte Lybeer (1981) speelt de wisselwerking tussen de virtuele en de werkelijke wereld een belangrijke rol. Geïnspireerd door films en games lijken de mensen die Lybeer portretteert af te reizen naar een tussenwereld.
Lees verder »

Door het oog van de tijd

Exposities & beurzen27.2.2015-4.4.2015 | Kunstcentrum Haarlem, Haarlem
Fotograaf: © Eddy Posthuma de Boer

Portretten van Gerard Reve gemaakt door Eddy Posthuma de Boer. Vanaf de jaren zestig tot Reve’s opname in het verpleeghuis in 2004 portretteerde fotograaf Eddy Posthuma de Boer schrijver Gerard Reve.
Lees verder »

Lust for Light - Marie Cécile Thijs

Exposities & beurzen1.3.2015-31.5.2015 | Museum aan het Vrijthof, Maastricht
Fotograaf: © Marie Cécile Thijs

Museum aan het Vrijthof organiseert tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF een grote tentoonstelling met werken van fotograaf Marie Cécile Thijs. Zij maakte bijna 20 jaar geleden foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht, aan de voet van het huidige museum. In 2015 keert zij terug voor haar eerste overzichtstentoonstelling Lust for Light.
Lees verder »

”Common people”

Exposities & beurzen4.3.2015-28.3.2015 | Fotogalerie Objektief - Walstraat 33, Enschede | nieuw vandaag
Fotograaf: Herma Darmstadt

Al 30 jaar combineert Herma haar werk met reizen over de hele wereld. Nooit georganiseerde of groepsreizen, maar zo simpel mogelijk, vaak te voet en logerend bij de plaatselijke bevolking, op zoek naar het alledaagse leven en de verhalen daarachter.
Lees verder »

Danielle van Zadelhoff

Exposities & beurzen8.3.2015-30.4.2015 | Fotogalerie Utrecht, Utrecht | verwacht
Fotograaf: © Danielle van Zadelhoff

The combination of photography and her education and fascination with the human psyche gives her photos a tension that leaves no one untouched. On this subject Danielle says: “I am inspired by the big themes in life, loneliness, vulnerability, the raw pure emotions in daily life.
Lees verder »

Barend Houtsmuller

Exposities & beurzen8.3.2015-15.4.2015 | Evertshuis, Bodegraven | verwacht
Fotograaf: Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller leerde het fotograferen in de Verenigde Staten en Venetië bij leermeesters die eraan hebben bijgedragen de fotografie tot een zelfstandige kunstvorm te ontwikkelen.
Lees verder »

Eddo Hartmann - Setting the Stage: Pyongyang, North Korea

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Huis Marseille, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: © Eddo Hartmann / Koryo Studio

Setting the Stage: Pyongyang, North Korea is een samenwerking tussen fotograaf Eddo Hartmann en productiebedrijf Koryo Studio, specialisten in Koreaanse kunst. In deze serie van evocatieve beelden vangt Hartmann de inspanningen om de ultieme socialistische stad en het leven van de mensen daarin vorm te geven.
Lees verder »

COR WAS HIER

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Huis Marseille, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: © Sander Troelstra, courtesy familie Jaring

COR WAS HIER is een bijzondere tentoonstelling van fotograaf Cor Jaring samengesteld door zijn bewonderaar fotograaf Sander Troelstra, die generaties jonger is. Jaring werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf met internationale allure: Cor fotografeerde het leven als avontuur, met zijn persoonlijkheid voorop.
Lees verder »

Wim Gijzen. Groeten uit…

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Kunsthal, Rotterdam | verwacht

In 1972 reist de Rotterdamse kunstenaar Wim Gijzen heel Nederland af en fotografeert zichzelf, met een panoramacamera op statief, bij alle 863 gemeenteborden die ons land op dat moment rijk is. Hij koopt bovendien in ieder dorp of stad twee ansichtkaarten, verstuurt er één naar de Rotterdamse Kunst Stichting en houdt de andere kaart zelf.
Lees verder »

Denis Guzzo - P o s i t i o n s

Exposities & beurzen14.3.2015-25.4.2015 | Van Kranendonk Gallery, Den Haag | verwacht
Fotograaf: Denis Guzzo

In the photography works of Denis Guzzo (b.1977 Vicenza, It) past and present play a significant role. Being an Italian, Guzzo feels the past of the country in his veins. The history of Italy going back to the Roman (Etruscan) period, the Renaissance or Baroque period, forms part of the dna of Italians.
Lees verder »