Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Pieter Hugo - This Must Be The Place

Exposities & beurzen3.3.2012-20.5.2012 | Fotomuseum Den Haag, Den Haag | voorbij
Fotograaf: © Courtesy of Stevenson Gallery, Kaapstad / Yossi Milo, New York
Pieter Hugo, Abdulai Yahaya, Agbogbloshie Market, Accra. Uit de serie Permanent Error, 2009-2010.

De carrière van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Pieter Hugo (Johannesburg, 1976) is met recht ‘booming’ te noemen. Zijn monumentale foto’s, waarin het hedendaagse Afrika een hoofdrol speelt, krijgen inmiddels wereldwijde aandacht.

Hij won al talloze prijzen, waaronder de KLM Paul Huf Award in 2008, en is recentelijk genomineerd voor de prestigieuze Deutsche Börse Photography Prize 2012. Aankomend voorjaar toont het Fotomuseum Den Haag als eerste museum een uitgebreid overzicht van werk dat Hugo maakte tussen 2003 en 2011.

Behalve veel onbekende foto’s, zijn uiteraard selecties te zien van zijn beroemdste series: The Hyena & Other Men, het bizarre Nollywood en het schrijnende Permanent Error. Zijn indrukwekkende portretten vertellen persoonlijke verhalen over mensen die aan de rand van de samenleving verkeren in zuidelijk Afrika.

De verschillen tussen het Westen en Afrika, rijk en arm, blank en zwart worden pijnlijk duidelijk in Hugo’s heldere composities. Veel van zijn series ontstaan doordat een krantenartikel of radio of televisie-item zijn belangstelling trekt. Van een vriend kreeg hij bijvoorbeeld een foto toegemaild van een groep mensen die rondreisde in Nigeria met hyena’s en pythons. Er deden wilde verhalen de ronde over wie deze mensen waren en wat zij deden. Hugo besloot ze op te zoeken en reisde een tijdje met hen mee. Dit resulteerde in de serie The Hyena & Other Men (2005-2007); een reeks portretten van een reizende groep straatartiesten die samen met hun – soms met geweld - getemde dieren geld verdienen door op te treden.

In de serie Permanent Error (2009-2010) maakt hij krachtige portretten van jonge mannen en vrouwen die leven op een immense vuilnisbelt van kapotte computers, moeder- en toetsenborden. Om aan geld te komen, winnen deze jonge mensen edele metalen uit de computers door ze te verbranden. De giftige dampen die hier bij vrijkomen maken de plek een hel op aarde waar de levensverwachting bijzonder laag is. Toch kijken de jongens die voor Hugo poseerden met een zelfverzekerde, uitdagende blik in de camera.

Van een andere orde is zijn serie over Nollywood (2008-2009) in Nigeria, na Hollywood en Bollywood de grootste filmindustrie ter wereld. Hier worden verhalen die eeuwenlang mondeling werden overgebracht, verteld in dramatische, over-geacteerde films waarin een hoofdrol is weggelegd voor thema’s als romantiek, hekserij, omkoperij en prostitutie.

SHARE
Periode
verder vandaag

Carla Kogelman - Back Stage

Exposities & beurzen3.10.2013-31.12.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Carla Kogelman

Traditiegetrouw betekent het nieuwe theaterseizoen ook een nieuwe expositie in de schouwburg. In seizoen 2013-2014 richten de spots zich op het werk van fotografe Carla Kogelman.
Lees verder »

Shooting Range

Exposities & beurzen27.5.2014-11.11.2014 | FoMu, Antwerpen
Fotograaf: © Collectie FotoMuseum Provincie Antwerpen

Fotograaf Rob Hornstra (°1975) kan niet langer werken in Rusland. De Russische overheid weigert hem een nieuw persvisum te verstrekken. Hij is de eerste Nederlandse journalist die sinds de val van de Sovjet Unie zijn persvisum en accreditatie kwijtraakt.
Lees verder »

Mikhael Subotzky & Patrick Waterhouse

Exposities & beurzen27.5.2014-11.11.2014 | FoMu, Antwerpen
Fotograaf: © Magnum Photos

Het FoMu presenteert Ponte City, het nieuwste project van de Zuid-Afrikaanse Magnumfotograaf Mikhael Subotzky (ZA, °1980) en de Britse kunstenaar Patrick Waterhouse (GB, °1981). Een project over één enkel monumentaal appartementsgebouw, Ponte City, dat het centrum van Johannesburg domineert.
Lees verder »

2015 Sony World Photography Awards

Fotowedstrijden4.6.2014-8.1.2015 | Sony World Photography Awards
Fotograaf: © Sara Naomi Lewkowicz USA Finalist, Contemporary Issues, Professional Competition 2014 PRESS Sony World Photography Awards Untitled 7.

The 2015 Sony World Photography Awards, organised by the World Photography Organisation, are now open for entries. Professional, amateur, youth and student photographers from across the world can enter their best work for free at www.worldphoto.org. Photographers will compete for a range of cash prizes and the latest cutting edge digital imaging equipment from Sony. Overall winners will be announced at a gala ceremony held in London on 23 April 2015.
Lees verder »

Grace Kelly

Exposities & beurzen5.6.2014-4.1.2015 | Paleis Het Loo, Apeldoorn

Paleis Het Loo pakt in 2014 groots uit met de expositie ‘Grace Kelly; prinses en stijlicoon’, waarin het unieke verhaal verteld wordt over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Gracia van Monaco.
Lees verder »

Walker Evans – Magazinewerk

Exposities & beurzen27.6.2014-11.11.2014 | FoMu, Antwerpen
Fotograaf: Courtesy The Metropolitan Museum of Art

Deze kleine tentoonstelling bundelt het fotografisch magazinewerk dat Walker Evans (US, 1903-1975) gedurende zijn carrière maakte. Evans verzorgde de foto’s, teksten en het ontwerp van de pagina’s. Van 1929 tot 1965 publiceerde hij zowel in avant-garde als populaire magazines zoals Fortune, Harper’s Bazaar, Vogue, Sports Illustrated en Life.
Lees verder »

Street Child World Cup Fototentoonstelling

Exposities & beurzen19.8.2014-18.11.2014 | Amsterdam ArenA, Amsterdam
Fotograaf: Robin Utrecht/Marco Hofste

Straatvoetbalster Rocky Hehakaija en Ajax-speler Ricardo van Rhijn hebben de fototentoonstelling over de Street Child World Cup geopend in de Amsterdam ArenA. De tentoonstelling bestaat uit 12 foto’s gemaakt door fotografen Robin Utrecht en Marco Hofsté tijdens de Street Child World Cup in Rio de Janeiro afgelopen maart 2014.
Lees verder »

On the Move

Exposities & beurzen29.8.2014-18.1.2015 | Stedelijk Museum Amsterdam, Amsterdam
Fotograaf: Rob Hornstra

Het Stedelijk Museum presenteert On the Move, een tentoonstelling over de nieuwste ontwikkelingen in de fotografie. Het is de meest recente aflevering van de gemeentelijke kunstaankopen die het museum iedere twee jaar organiseert met financiële steun van de Gemeente Amsterdam. De aankopen daaruit zijn altijd een belangrijke, actuele bijdrage aan de collectie van het museum.
Lees verder »

Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie
Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie

Fugacidad - Fotografie van Frédérique van Rijn

Exposities & beurzen5.9.2014-15.11.2014 | Van Kranendonk Gallery, Den Haag
Fotograaf: Frédérique van Rijn

Ver weg van elk grote stad met haar lawaai van gonzende stemmen, toeterende auto’s, piepende trams en rochelende autobussen dieselend door nauwe straatjes volgepropt met mensen vol verlangen om snel aan de boulevard in het volle licht en de zilte zeewind uit te stappen.
Lees verder »

Plaatsen van herinnering - Wijnanda Deroo

Exposities & beurzen6.9.2014-11.1.2015 | Het Noordbrabants Museum, 's Hertogenbosch
Fotograaf: © Wijnanda Deroo

Wijnanda Deroo maakte internationaal naam met haar intrigerende, verlaten foto’s van interieurs. In opdracht van Het Noordbrabants Museum, en in samenwerking met gastconservator Frans Bevers, maakte Deroo een nieuwe serie interieurportretten. Vijfentwintig raadselachtige ruimtes in Nederland worden nu op groot fotoformaat getoond in de expositie Plaatsen van herinnering.
Lees verder »

Perspectieven - Coen de Jong

Exposities & beurzen7.9.2014-2.11.2014 | Fotogalerie Utrecht, Utrecht
Fotograaf: Coen de Jong

De foto-expositie 'perspectieven' toont het zicht op hedendaagse kerkinterieurs door de ogen van Coen de Jong. Zijn beelden versmelten met het werk van de beroemde zeventiende-eeuwse perspectiefschilders. Ruimtelijke interpretaties uit twee werelden …
Lees verder »

Masterpieces from the Howard Greenberg Collection

Exposities & beurzen11.9.2014-11.1.2015 | Joods Historisch Museum, Amsterdam
Fotograaf: Jerome Liebling

De New Yorkse galeriehouder Howard Greenberg bouwde in de afgelopen dertig jaar, naast zijn werk als handelaar, een indrukwekkende privécollectie op, bestaande uit meer dan vijfhonderd foto’s.
Lees verder »

Love & Marriage - Paul Breuker

Exposities & beurzen13.9.2014-7.12.2014 | Kunsthal, Rotterdam
Fotograaf: © Paul Breuker

Huwelijksfotografen leggen ‘de mooiste dag’ van twee mensen voor de eeuwigheid vast. Paul Breuker fotografeert al bijna vijfentwintig jaar de bijzondere en intieme momenten van bruiloften voor – en achter de schermen, van het aankleden en de spanning vooraf tot en met het afscheid van het bruidspaar.
Lees verder »

De Marseillaise(s) / vijftien jaar verzamelen

Exposities & beurzen13.9.2014-7.12.2014 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: Sarah Jones

Met selecties van: Valérie Belin / Jacqueline Hassink / Naoya Hatakeyama / Sarah Jones / Rob Nypels.
Lees verder »

Family Stuff - Huang Qingjun

Exposities & beurzen13.9.2014-2.11.2014 | WM Gallery, Amsterdam
Fotograaf: Huang Qingjun

Op zaterdag 13 september openen Anthropologists in Art de tentoonstelling ‘Family Stuff’ (Jiadang) van de Chinese fotograaf Huang Qingjun (1971, Daqing) in WM Gallery in Amsterdam. Family Stuff is een fascinerende reportage van een snel veranderende samenleving die Huang vastlegt aan de hand van de persoonlijke bezittingen van Chinese families.
Lees verder »

Mark Cohen - Dark Knees

Exposities & beurzen13.9.2014-11.1.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam

Meer dan honderddertig vintage afdrukken van de Amerikaanse straatfotograaf Mark Cohen. Onder de titel Dark Knees is een groot overzicht van zijn werk uit de periode 1969 tot en met 2012 voor het eerst in Nederland te zien.
Lees verder »

Sounds of Silence

Exposities & beurzen14.9.2014-11.1.2015 | CODA Museum, Apeldoorn
Fotograaf: Bertil Nilsson

Tentoonstelling Sounds of Silence laat stilte in de hedendaagse beeldende kunst zien met werk van 15 kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Lees verder »

Hopes and Impediments

Exposities & beurzen19.9.2014-19.12.2014 | Prince Claus Fund Gallery, Amsterdam

Invisible Borders, bestaande uit kunstenaars, schrijvers en fotografen uit Afrika, trekt momenteel door twintig landen. Van Lagos tot Sarajevo jagen zij letterlijk grensoverschrijdende uitwisseling aan.
Lees verder »

Amsterdam Streets

Exposities & beurzen21.9.2014-14.12.2014 | Piet de Gruyter, Amsterdam
Fotograaf: Elmer van der Marel

De fotografen Eddy Bosland, Marc Driessen, Pepijn Hooimeijer, Bart Koetsier en Elmer van der Marel zijn samen het fotografie collectief Amsterdam Streets.
Lees verder »

Young & Established

Exposities & beurzen27.9.2014-8.11.2014 | Galerie Fontana, Amsterdam
Fotograaf: Max Kraanen

Een mix van nieuwe en reeds fameuze werken van onze vaste kunstenaars en het jonge talent Max Kraanen. Bijvoorbeeld een gevangenisinterieur uit de aankomende serie Law & Order van Jan Banning, een nieuw beeld van Jehoshua Rozenman, la Salle du Maroc van Robbert Polidori, een preview van de Theaters serie van Marchand & Meffre, een nieuw werk uit de serie Peking Dog van Morad Bouchakour alsook de beroemde Schimmel van Hannes Wallrafen.
Lees verder »

Sixteen eyes

Exposities & beurzen3.10.2014-31.10.2014 | Culture Club de Haere, Olst
Fotograaf: Simon Ophof

Fotocollectief Lumen is een groep van acht fotografen die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor de fotografie. Het collectief bestaat uit autonome fotografen en fotografen die zich meer richten op journalistieke (reis)fotografie.
Lees verder »

Win a Photographic Trip of a Lifetime to Iceland

Fotowedstrijden3.10.2014-31.3.2015 | X-Rite

X-Rite Photo Europe, the specialist distributor for X-Rite’s range of products aimed at the photographic and video market, is today announcing the launch of a European prize draw in association with X-Rite Coloratti Einar Erlendsson and his business focusonnature.is which offers photographers a photographic workshop travelling across Iceland.
Lees verder »

Foto:Piek

Exposities & beurzen3.10.2014-31.12.2014 | Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
Fotograaf: Piek

Annemieke Kock, beter bekend onder artiestennaam Piek, maakte voor meer dan vijftig producties van Hummelinck Stuurman Theaterbureau de publiciteitsfoto’s. Een selectie van 10 van haar mooiste foto’s is nu te zien in Schouwburg Amstelveen.
Lees verder »

Hans Meesters - Prelude to insanity

Exposities & beurzen4.10.2014-4.1.2015 | De Fabriek, Ried
Fotograaf: Hans Meesters

Het heeft bijna 30 jaar geduurd: een eerste expositie van fotograaf Hans Meesters uit Harlingen. Het werk van Meesters heeft zich door de jaren heen ontplooid waarbij er duidelijk een rode draad is ontstaan over de mens en zijn omgeving.
Lees verder »

TimeZone

Exposities & beurzen5.10.2014-2.11.2014 | Nieuw Dakota, Amsterdam

TimeZone vindt zijn aanleiding in het gebouw Kraanspoor, aan het Amsterdamse IJ naar een ontwerp van OTH/Ontwerpgroep Trude Hooykaas. Beeldend kunstenaar Marieke van Diemen fotografeerde Kraanspoor ruim twee jaar en dichter Tim Abeling schreef een poëtisch-filosofische tekst.
Lees verder »

Tim Hetherington Grant

Fotowedstrijden8.10.2014-31.10.2014 | World Press Photo and Human Rights Watch

World Press Photo and Human Rights Watch are delighted to invite all photojournalists, documentary photographers and multimedia producers around the world to apply for the fourth annual Tim Hetherington Grant.
Lees verder »

Foam 3h: Anika Schwarzlose - Disguise and Deception

Exposities & beurzen10.10.2014-23.11.2014 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: Anika Schwarzlose

In de voormalige Oost-Duitse Republiek (DDR) hield een speciale divisie van de ‘Nationale Volksarmee’ zich bezig met het maken van nepwapens en het ontwikkelen van camouflagetechnieken. Deze praktijk werd voortgezet na de hereniging van Duitsland en bestaat tot op de dag van vandaag.
Lees verder »

Spleen

Exposities & beurzen11.10.2014-28.12.2014 | FOTO21 Bredevoort, Bredevoort
Fotograaf: Joop Koopmanschap

De acht fotografen van het collectief (OFC) hebben zich door Spleen laten inspireren. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen invulling gegeven aan dit thema. Dat maakt de tentoonstelling afwisselend en boeiend.
Lees verder »

Stillife - Vanitas in Photography

Exposities & beurzen11.10.2014-30.11.2014 | Kahmann Gallery, Amsterdam
Fotograaf: © Lorenzo Vitturi

Group exhibition. In the early days of photography, exposure times were very long, making static objects the ideal subject matter for the pioneers of the medium. However, as the technology developed, the fascination for capturing the still life has remained.
Lees verder »

New Photographers

Exposities & beurzen11.10.2014-8.11.2014 | Leidse binnenstad, Leiden

Tweede Editie van het Internationaal Foto Festival Leiden plaats in de Leidse binnenstad, met als thema: New Photographers. Bezoekers van het Internationaal Fotofestival Leiden (IFL) krijgen niet alleen het werk te zien van pas afgestudeerde fotografen uit Europa, maar ook uit de Verenigde Staten.
Lees verder »

Netherlands National Award

Fotowedstrijden13.10.2014-5.1.2015 | Sony World Photography Awards
Fotograaf: © Theo de Witte

De Sony World Photography Awards en Sony Nederland zijn op zoek naar de beste fotograaf van Nederland. De inzendtermijn voor de Netherlands National Award is nu geopend voor alle fotografen uit Nederland.
Lees verder »

Emoties in de hedendaagse kunst

Exposities & beurzen14.10.2014-11.1.2015 | Gemeentemuseum Helmond, Helmond

In de tentoonstelling ‘Emoties in de hedendaagse kunst’ doen 16 kunstenaars mee: Meiro Koizumi (JP), Suzanne Opton (VS), Mathilde ter Heijne (NL), Bill Viola (VS), Adriaan van der Ploeg (NL), Lars Arrhenius (S), Jos de Gruyter & Harald Thys (B), Berlinde DeBruyckere (B), Vaast Colson (B), Andy Wauman (B), Koen Hauser (NL), Robert Arnold (VS), Yael Bartana (IL), Halil Altindere (TR), Erwin Olaf (NL) en Bas Jan Ader. Zestien kunstenaars zijn vertegenwoordigd in ‘Emoties in de hedendaagse kunst’. In hun werk staat veelal één van de zes basisemoties centraal: verdriet, woede, angst, afschuw, verrassing of vreugde. Ze verbeelden universele en existentiële emoties. Soms komt een emotie voort uit een politiek-maatschappelijke situatie zoals de oorlog in Afghanistan.
Lees verder »

Titus Simoens - Mount Song

Exposities & beurzen15.10.2014-16.11.2014 | Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
Fotograaf: © Titus Simoens

De jonge fotograaf uit Gent wordt door de multidisciplinaire jury geloofd voor zijn persoonlijke en consistente beeldtaal. Als winnaar krijgt hij de kans een monografische tentoonstelling samen te stellen voor het Paleis voor Schone Kunsten.
Lees verder »

Mount Song - Titus Simoens

Exposities & beurzen15.10.2014-16.11.2014 | BOZAR Paleis voor Schone Kunsten, Brussel
Fotograaf: © Titus Simoens

De jonge fotograaf uit Gent wordt door de multidisciplinaire jury geloofd voor zijn persoonlijke en consistente beeldtaal. Titus Simoens presenteert Mount Song, een serie gemaakt in 2013 in een kungfuschool in China.
Lees verder »

Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis - Kadir van Lohuizen

Exposities & beurzen17.10.2014-8.3.2015 | Het Amsterdam Museum, Amsterdam
Fotograaf: Kadir van Lohuizen

Het Amsterdam Museum organiseert een tentoonstelling met nieuw werk van fotograaf Kadir van Lohuizen. De tentoonstelling Ali & Laila, een Amsterdamse familiegeschiedenis stelt de lotgevallen van de familie Rharib uit Amsterdam Oost centraal.
Lees verder »

Christopher Payne - One Steinway Place

Exposities & beurzen17.10.2014-9.11.2014 | Temporary art space (naast Nieuw Dakota), Amsterdam Noord
Fotograaf: Christopher Payne

De Amerikaanse fotograaf Christopher Payne specialiseert zich in het vastleggen van Amerikaʼs verdwijnende architectuur en industriële wereld. Opgeleid als architect, is Payne gefascineerd door hoe dingen op een bepaalde manier zijn ontworpen, geconstrueerd en hoe ze functioneren.
Lees verder »

Paul Kooiker - Nude Animal Cigar

Exposities & beurzen18.10.2014-18.1.2015 | Fotomuseum Den Haag, Den Haag
Fotograaf: Paul Kooiker

Paul Kooiker behoort tot de meest interessante conceptuele fotografen van Nederland. Hoewel hij uitsluitend gebruikmaakt van het fotografische beeld, is hij eerder een beeldhouwer en installatiemaker te noemen dan een fotograaf.
Lees verder »

De donkere kant van de schoonheid

Exposities & beurzen19.10.2014-1.2.2015 | Museum Gouda, Gouda
Fotograaf: dindi.

In de wintermaanden staat de hele benedenverdieping van Museum Gouda in het teken van “De donkere kant van de schoonheid”. Vier vrouwelijke kunstenaars laten hun nieuwste werk zien in de Toonzalen, het Ruim en de Gasthuiskapel. Samen vormen zij het Kunstenaars Collectief NOCTURNE.
Lees verder »

Waar woorden beelden worden en beelden woorden

Exposities & beurzen19.10.2014-2.12.2014 | Lunchroom de Beurs, Schiedam
Fotograaf: © Pieter Vandermeer

Expositie Pieter Vandermeer, Maarten Laupman, Rob Verhorst en Tineke de Lange met portretten van woordkunstenaars in Lunchroom de Beurs Schiedam.
Lees verder »

World Press Photo 14

Exposities & beurzen24.10.2014-16.11.2014 | Centre Céramique, Maastricht
Fotograaf: © John Stanmeyer, USA, VII for National Geographic

De Nieuwe Kerk Amsterdam opent op vrijdag 18 april World Press Photo 14, als startlocatie van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars, in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden.
Lees verder »

Marokkaanse Moeders

Exposities & beurzen24.10.2014-30.11.2014 | Melkweg, Amsterdam

Marjolein Busstra (fotografe en documentairemaker) en Rebekka van Hartskamp (documentairemaker) exposeren in de Melkweg Galerie Marokkaanse Moeders, de afsluiting van een serie filmvertoningen waarin Marokkaanse moeders gesprekken voeren over het opvoeden van hun kinderen in Nederland.
Lees verder »

Fotogroep AurorA

Exposities & beurzen24.10.2014-30.11.2014 | Theater De Speeldoos, Baarn
Fotograaf: Hans van der Pol

Fotogroep AurorA bestaat uit zes enthousiaste vrijetijdsfotografen elk met een eigen fotografische signatuur. Ze delen niet alleen hun passie voor de fotografie maar ook hun vriendschap.
Lees verder »

Mr. Knight's World Band Receiver - Jasper de Beijer

Exposities & beurzen24.10.2014-19.11.2014 | Galerie Ron Mandos, Amsterdam
Fotograaf: Jasper de Beijer

In Jasper de Beijers eerste solotentoonstelling bij Galerie Ron Mandos wordt de nieuwste serie van Mr. Knight's World Band Receiver in zijn volledigheid getoond. Deze bestaat uit tien fotografische werken en een videoprojectie.
Lees verder »

Loozen hoeken & Makkelijk verwijderbare vlekken - Noël Loozen

Exposities & beurzen24.10.2014-15.11.2014 | Vriend van Bavink, Amsterdam
Fotograaf: Noël Loozen

In deze nieuwe expositie van Noël Loozen presenteert hij twee nieuwe series waarbij hij speelt met verwachtingen en percepties van de kijker. Als een soort uitvinder toont hij met zijn foto’s op humoristische wijze een verdraaiing van de werkelijkheid.
Lees verder »

Hunting

Exposities & beurzen25.10.2014-18.12.2014 | Flatland Gallery, Amsterdam

Groupshow with Ruth van Beek, Gioia de Bruijn, Kim Boske, Katharine Cooper, Anouk Griffioen, Maartje Korstanje, Jocelyn Lee, Martin Parr, Misha de Ridder, Jaap Scheeren, Josephine Sloet, Paolo Ventura and others.
Lees verder »

Smaak

Exposities & beurzen27.10.2014-28.11.2014 | Janskerk / Noord-Hollands Archief, Haarlem

Een groepstentoonstelling van zes hedendaagse kunstenaars die het thema SMAAK (over verbeelding, verleiding, vervulling en vervoering van eten en drinken) op voor hen typerende manier zullen verbeelden.
Lees verder »

one room with a view . . and twelve without

Exposities & beurzen29.10.2014-22.11.2014 | Fotogalerie Objektief - Walstraat 33, Enschede
Fotograaf: Paul Bulteel

Paul onderzoekt in zijn fotografie veelal de relatie tussen mens en omgeving. In onze westerse verstedelijkte wereld is die relatie soms harmonieus, soms ook benauwend en vervreemdend. We worden voortdurend ingepakt, ingekaderd, ingeblikt, omsloten, ingesloten door onze bouwsels.
Lees verder »

Affordable Art Fair Amsterdam 2014

Exposities & beurzen30.10.2014-2.11.2014 | Timmerfabriek , Amsterdam

Van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november vindt de Affordable Art Fair Amsterdam plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers vinden op de Affordable Art Fair werk van opkomende talenten en bijzondere collecties van galeries.
Lees verder »

Zicht op Haarlem

Exposities & beurzen31.10.2014-6.12.2014 | Kunstcentrum Haarlem, Haarlem | nieuw vandaag
Fotograaf: Arthur Martin

Tijdens de Kunstlijn 2014 presenteert Kunst centrum Haarlem de expositie Zicht op Haarlem. Fotograaf Arthur Martin, schilder Sander van Walsum en graficus en schilder Jeroen Hermkens brengen alle drie op eigen wijze hun zicht op Haarlem.
Lees verder »

Val van de Muur - Flip Franssen

Exposities & beurzen1.11.2014-30.11.2014 | Persmuseum, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Flip Franssen

Dit najaar, is het 25 jaar geleden dat de Muur in Berlijn open ging en het IJzeren gordijn viel. Hiermee stortte de communistische regimes in Oost-Europa in. Op donderdagavond 9 november 1989 ging de eerste overgang open. Ik was in Berlijn, van vrijdag 10 tot zondag 12 november 1989.
Lees verder »

Rohn Meijer – Dreams go on

Exposities & beurzen1.11.2014-20.12.2014 | Eduard Planting Gallery, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Rohn Meijer - Courtesy Eduard Planting Gallery

De expositie van de Nederlands-Amerikaanse modefotograaf Rohn Meijer Dreams go on laat kleurrijke backstage portretten zien van internationale supermodellen als Carla Bruni, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Kate Moss en Karen Mulder.
Lees verder »

Modern Times. Fotografie in de 20ste eeuw

Exposities & beurzen1.11.2014-11.1.2015 | Philipsvleugel Rijksmuseum, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: John Gutmann (1905-1998)

Zeldzame foto’s van wereldberoemde fotografen zoals Jacques-Henri Lartigue, Lewis Hine, László Moholy-Nagy, Man Ray, Brassaï, W. Eugene Smith, Ed van der Elsken en William Klein.
Lees verder »

Document Nederland 2014: Nederland - België

Exposities & beurzen1.11.2014-11.1.2015 | Philipsvleugel Rijksmuseum, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Hans van der Meer

Het is dit jaar tweehonderd jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd gevormd en België en Nederland één staat vormden onder koning Willem I. Voor Document Nederland fotografeerde Hans van der Meer opvallende verschillen in het grensgebied van Nederland en België, twee landen die sinds de scheiding in 1830 een totaal andere ontwikkeling doormaakten.
Lees verder »

Buds - Marcel van der Vlugt

Exposities & beurzen6.11.2014-20.12.2014 | Ingrid Deuss Gallery, Antwerpen | verwacht

Vivian Maier - Street Photographer

Exposities & beurzen7.11.2014-28.1.2015 | Foam, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Vivian Maier

Vivian Maier, Street Photographer is een overzichtstentoonstelling van het werk van een vrouwelijke straatfotograaf wiens indrukwekkende oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt en vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte.
Lees verder »

Shocked & Amazed

Exposities & beurzen8.11.2014-4.1.2015 | Polyester Gallery, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Joshua Hoffine

Polyester Gallery presenteert haar 2014 winter expositie: originele vintage ‘circus’, ‘sideshow’, ‘magic’ en ‘medical’ foto’s van 1880 tot 1950, met beelden van celebrities uit die tijd als General Tom Thumb, Lionel the Lion-Faced Man, Siamese tweeling Daisy and Violet en Pricilla the Monkey Girl…
Lees verder »

New Horizons - Bruno van den Elshout

Exposities & beurzen10.11.2014-1.3.2015 | Panorama Mesdag, Den Haag | verwacht

In 2012, heeft Bruno van den Elshout een jaar lang, iedere dag, ieder uur een fotoportret gemaakt van de Noordzeehorizon. Hij maakte hiervoor gebruik van een vast standpunt, en wel het dak van het hotel NH Atlantic in Kijkduin.
Lees verder »