Uw winkelwagen bevat 0 foto's en 0 produkten

Gentlemen of Bacongo

Exposities & beurzen25.3.2010-19.8.2010 | Prince Claus Fund Gallery, Amsterdam | voorbij
Fotograaf: © Daniele Tamagni

Het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst openen op donderdag 25 maart een fototentoonstelling over het fenomeen Sapeurs. Sapeurs zijn mannen uit Congo die mode verheven hebben tot de status van religie. Foto's van het fenomeen, gemaakt door de Italiaanse fotograaf Daniele Tamagni zijn voor het eerst te zien in Nederland.

De tentoonstelling Gentlemen of Bacongo is de kick-off van een internationaal kunstprogramma voor Amsterdam dat het Prins Claus Fonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst in 2010 samen organiseren. Gentlemen of Bacongo is te zien tot 20 augustus in de galerie van het Prins Claus Fonds aan de Herengracht 603 en zal geopend worden door drie echte Sapeurs afkomstig uit Congo.

In de tentoonstelling zijn foto's te zien van Sapeurs die Daniele Tamagni maakte voor het boek Gentlemen of Bacongo. Sapeurs verheffen mode tot de status van religie. Met excentrieke en peperdure haute couture kleding bepalen zij hun identiteit. De modelabels zijn belangrijk en het is essentieel er goed uit te zien, daarnaast dient de Sapeur zich aan de zogenaamde regels van de elegantie te houden. Zo combineert een Sapeur niet meer dan drie kleuren in een outfit en kan de status van Sapeur bijvoorbeeld nog verhoogd worden met een sigaar en wandelstok. Qua leeftijd, beroep, persoonlijkheid en smaak zijn ze verschillend maar allen behoren tot de 'Société Aux Personnes Elégants' (SAPE) die al uit de jaren tachtig stamt, maar ook nu nog worden Sapeurs bewonderd en nagevolgd.

Spiritueel vader van de stroming is de wereldberoemde Congolese rumbapopster Papa Wemba, ook wel de 'koning van de Sapeurs' genoemd. De vele muzikanten en zangers die Congo rijk is, volgden zijn kledingstijl, en met hen ook hun fans. Om deze dure Sapeurlevensstijl van Papa Wemba te bekostigen, struinen de jongeren - die meestal uit de lagere klassen komen en vaak werkloos zijn - de markten met tweedehands kleding af, of ze vragen familieleden die naar Europa reizen om merkkleding voor hen mee te brengen.

SHARE
Periode
verder vandaag

Win a Photographic Trip of a Lifetime to Iceland

Fotowedstrijden3.10.2014-31.3.2015 | X-Rite

X-Rite Photo Europe, the specialist distributor for X-Rite’s range of products aimed at the photographic and video market, is today announcing the launch of a European prize draw in association with X-Rite Coloratti Einar Erlendsson and his business focusonnature.is which offers photographers a photographic workshop travelling across Iceland.
Lees verder »

Prix Pictet Sixth Cycle

Fotowedstrijden13.11.2014-8.7.2015 | Prix Pictet
Fotograaf: © Prix Pictet Ltd.

The theme of the sixth cycle is Disorder. The announcement was made at a Reception at the Musée d’Art Moderne de La Ville in Paris, during the annual Paris Photo photography fair.
Lees verder »

Jimmy Nelson

Exposities & beurzen15.11.2014-14.6.2015 | Afrika Museum, Berg en Dal
Fotograaf: Jimmy Nelson

Mensen uit verre streken kijken je aan. Je staat oog in oog met de prachtig uitgedoste mensen in overdonderende landschappen. Met de expositie JIMMY NELSON biedt het Afrika Museum de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson.
Lees verder »

Stranded in the Mystery Zone

Exposities & beurzen16.1.2015-29.3.2015 | Noorderlicht, Groningen

Stranded in the Mystery Zone geeft een fotografische inkijk in dit bezielde podium dat tegen de stroom in nog altijd dapper stand houdt als 'Club for the International Pop Underground'.
Lees verder »

Rotterdam in the Picture | 175 jaar fotografie in Rotterdam.

Exposities & beurzen24.1.2015-17.5.2015 | Nederlands Fotomuseum, Rotterdam
Fotograaf: © Hans Wilschut

Niet eerder is er over Rotterdam een tentoonstelling gemaakt die zo'n breed beeld geeft van zowel de stad als de fotografie die er is gemaakt sinds het medium bestaat.
Lees verder »

Anne Geene – Kabinet van een onderzoeker

Exposities & beurzen31.1.2015-11.4.2015 | Het Noordbrabants Museum, 's Hertogenbosch
Fotograaf: Anne Geene

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. In 2015 is het als eerste de beurt aan Anne Geene in een reeks van vijf.
Lees verder »

Bezetting academiegebouw Leidse Universiteit

Exposities & beurzen1.2.2015-1.5.2015 | Erfgoed Leiden en Omstreken, Leiden
Fotograaf: Fred Rohde

Dertig jaar geleden, van donderdag 7 tot zondag10 februari 1985, bezetten studenten van de actiegroep ‘Een nieuwe lente’ het Academiegebouw tijdens de viering van het 410-jarig bestaan van de Rijksuniversiteit Leiden. De bezetting is een protest tegen de plannen van minister Deetman met het nieuwe studiefinancieringsstelsel.
Lees verder »

Homage Saul Leiter

Exposities & beurzen5.2.2015-4.4.2015 | Fifty One, Antwerpen
Fotograaf: © Estate of Saul Leiter

Gallery FIFTY ONE is honoured to announce its homage exhibition showing the oeuvre of the late Saul Leiter (1923-2013), a long-term artist-friend of the gallery. This tribute will be conducted in both gallery spaces and will give a large overview of his tender, contemplative and abstract work, including black and white, 'Early Color' photography and gouaches on paper.
Lees verder »

Polaflyer: Polaroid fotomarketing
polaroid foto in een sticker flyer, ideaal voor fotomarketing
Klik voor informatie
Polaroid camera huren
Wij verhuren Polaroid direct klaar camera's wanneer u slechts voor korte duur een Polaroid camera nodig heeft.
Klik voor informatie

Van Loon in Foam - Foto's van een Amsterdamse Familie

Exposities & beurzen6.2.2015-29.3.2015 | Foam, Amsterdam
Fotograaf: Van Loon in Foam

Foam presenteert voor het eerst een tentoonstelling van Museum Van Loon. Na drie edities van Foam in Van Loon, waarbij Foam tijdens het inrichten van een nieuwe tentoonstelling in eigen huis werk liet zien in Van Loon, zijn de rollen nu omgedraaid.
Lees verder »

Jasper Krabbé Paints Photography

Exposities & beurzen14.2.2015-2.4.2015 | Kahmann Gallery, Amsterdam

Meer dan 20 nieuwe foto-schilderwerken van Jasper Krabbé. De werken van Jasper Krabbé (Amsterdam, 1970) weerspiegelen vaak herinneringen aan plekken, gebeurtenissen en personen. Niet als simpele, heldere beelden, maar op een manier waarop herinneringen meestal verschijnen: verstoord door andere beelden, incompleet, zonder logica en zelden eenduidig.
Lees verder »

Most Fragile in Flehite

Exposities & beurzen20.2.2015-6.4.2015 | Museum Flehite, Amersfoort
Fotograaf: Jolanthe Lalkens

Museum Flehite toont vanaf 20 februari het werk van Jolanthe Lalkens en Sally Pittman. Deze kunstenaars presenteerden de afgelopen periode op diverse Amersfoortse locaties hun visie op fragiliteit. Most Fragile in Flehite is de finale van hun project in Amersfoort. In de historische ambiance van het museum wordt een nieuw licht geworpen op hun foto’s en creaties, die in deze omgeving een bijna klassieke sfeer oproepen.
Lees verder »

Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’

Exposities & beurzen20.2.2015-31.5.2015 | Humanity House, Den Haag
Fotograaf: © Zara Samiry, Morocco

Precies vier jaar na het begin van de Arabische Lente is de nieuwe tentoonstelling Stories of Change - Beyond the ‘Arab Spring’ voor het eerst in Nederland te zien. Fotografen en multimediamakers geven een onthullend en intiem inkijkje in het dagelijks leven in vijf Noord-Afrikaanse samenlevingen.
Lees verder »

Do You Hear Me?

Exposities & beurzen21.2.2015-15.4.2015 | FOTODOK, Utrecht
Fotograaf: © Lucia Nimcova

Naar wiens stem luisteren we eigenlijk? Is het de fotograaf? Of zijn onderwerp dat zich uitspreekt? En tot wie richten zij zich? Met Do You Hear Me? stelt FOTODOK de dialoog tussen onderwerp en maker centraal en laat zien hoe het onderwerp een directe invloed uitoefent op de richting en vorm van het project.
Lees verder »

Nikon Theater Fotografieprijs

Fotowedstrijden23.2.2015-1.5.2015 | Nikon en Nederlands Theater Festival

Waardering voor het vakmanschap van de professionele fotografie en theater komt samen in de nieuwe Nikon Theater Fotografieprijs. Met deze prijs wordt de voormalige TheaterFotoPrijs nieuw leven ingeblazen. De prijs wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Theater Festival (3 - 13 september), aan de fotograaf van de beste theaterfoto van het seizoen. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 2.500 euro te besteden naar eigen inzicht.
Lees verder »

De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf - Charlotte Lybeer

Exposities & beurzen27.2.2015-7.6.2015 | Kunsthal, Rotterdam
Fotograaf: Charlotte Lybeer

In het werk van de Belgische fotografe Charlotte Lybeer (1981) speelt de wisselwerking tussen de virtuele en de werkelijke wereld een belangrijke rol. Geïnspireerd door films en games lijken de mensen die Lybeer portretteert af te reizen naar een tussenwereld.
Lees verder »

Door het oog van de tijd

Exposities & beurzen27.2.2015-4.4.2015 | Kunstcentrum Haarlem, Haarlem
Fotograaf: © Eddy Posthuma de Boer

Portretten van Gerard Reve gemaakt door Eddy Posthuma de Boer. Vanaf de jaren zestig tot Reve’s opname in het verpleeghuis in 2004 portretteerde fotograaf Eddy Posthuma de Boer schrijver Gerard Reve.
Lees verder »

Lust for Light - Marie Cécile Thijs

Exposities & beurzen1.3.2015-31.5.2015 | Museum aan het Vrijthof, Maastricht
Fotograaf: © Marie Cécile Thijs

Museum aan het Vrijthof organiseert tijdens en rond de kunstbeurs TEFAF een grote tentoonstelling met werken van fotograaf Marie Cécile Thijs. Zij maakte bijna 20 jaar geleden foto’s van de Heiligdomsvaart in Maastricht, aan de voet van het huidige museum. In 2015 keert zij terug voor haar eerste overzichtstentoonstelling Lust for Light.
Lees verder »

”Common people”

Exposities & beurzen4.3.2015-28.3.2015 | Fotogalerie Objektief - Walstraat 33, Enschede
Fotograaf: Herma Darmstadt

Al 30 jaar combineert Herma haar werk met reizen over de hele wereld. Nooit georganiseerde of groepsreizen, maar zo simpel mogelijk, vaak te voet en logerend bij de plaatselijke bevolking, op zoek naar het alledaagse leven en de verhalen daarachter.
Lees verder »

Danielle van Zadelhoff

Exposities & beurzen8.3.2015-30.4.2015 | Fotogalerie Utrecht, Utrecht
Fotograaf: © Danielle van Zadelhoff

The combination of photography and her education and fascination with the human psyche gives her photos a tension that leaves no one untouched. On this subject Danielle says: “I am inspired by the big themes in life, loneliness, vulnerability, the raw pure emotions in daily life.
Lees verder »

Barend Houtsmuller

Exposities & beurzen8.3.2015-15.4.2015 | Evertshuis, Bodegraven
Fotograaf: Barend Houtsmuller

Barend Houtsmuller leerde het fotograferen in de Verenigde Staten en Venetië bij leermeesters die eraan hebben bijgedragen de fotografie tot een zelfstandige kunstvorm te ontwikkelen.
Lees verder »

HCB Award

Fotowedstrijden10.3.2015-30.4.2015 | Foundation HCB Award
Fotograaf: © Henri Cartier-Bresson / Magnum Photos, Courtesy Fondation HCB

First set up by Robert Delpire in 1988, the HCB Award has been revived in 2003 whith the opening of the HCB Foundation. The prize was awarded to Chris Killip in 1989 and to Josef Koudelka in 1991.
Lees verder »

Henk is hier

Exposities & beurzen13.3.2015-12.7.2015 | Stadsarchief Amsterdam , Amsterdam
Fotograaf: © Henk Nieuwenhuijs/MAI

De fascinerende fotografie van Henk Nieuwenhuijs.
Lees verder »

Cor Jaring Fotograaf

Exposities & beurzen13.3.2015-12.7.2015 | Stadsarchief Amsterdam , Amsterdam
Fotograaf: Cor Jaring

Amsterdam was hip in de jaren 60 en fotograaf Cor Jaring was erbij. De Summer of Love in 1967, De Bed-In for Peace van John Lennon en Yoko Ono in 1969 in het Hilton Hotel, de ludieke acties van Provo en het Witte Fietsenplan. Amsterdam was het Magisch Centrum van de wereld.
Lees verder »

Eddo Hartmann - Setting the Stage: Pyongyang, North Korea

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: © Eddo Hartmann / Koryo Studio

Setting the Stage: Pyongyang, North Korea is een samenwerking tussen fotograaf Eddo Hartmann en productiebedrijf Koryo Studio, specialisten in Koreaanse kunst. In deze serie van evocatieve beelden vangt Hartmann de inspanningen om de ultieme socialistische stad en het leven van de mensen daarin vorm te geven.
Lees verder »

COR WAS HIER

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Huis Marseille, Amsterdam
Fotograaf: © Sander Troelstra, courtesy familie Jaring

COR WAS HIER is een bijzondere tentoonstelling van fotograaf Cor Jaring samengesteld door zijn bewonderaar fotograaf Sander Troelstra, die generaties jonger is. Jaring werkte zich op van havenarbeider tot fotograaf met internationale allure: Cor fotografeerde het leven als avontuur, met zijn persoonlijkheid voorop.
Lees verder »

Wim Gijzen. Groeten uit…

Exposities & beurzen14.3.2015-7.6.2015 | Kunsthal, Rotterdam

In 1972 reist de Rotterdamse kunstenaar Wim Gijzen heel Nederland af en fotografeert zichzelf, met een panoramacamera op statief, bij alle 863 gemeenteborden die ons land op dat moment rijk is. Hij koopt bovendien in ieder dorp of stad twee ansichtkaarten, verstuurt er één naar de Rotterdamse Kunst Stichting en houdt de andere kaart zelf.
Lees verder »

Denis Guzzo - P o s i t i o n s

Exposities & beurzen14.3.2015-25.4.2015 | Van Kranendonk Gallery, Den Haag
Fotograaf: Denis Guzzo

In the photography works of Denis Guzzo (b.1977 Vicenza, It) past and present play a significant role. Being an Italian, Guzzo feels the past of the country in his veins. The history of Italy going back to the Roman (Etruscan) period, the Renaissance or Baroque period, forms part of the dna of Italians.
Lees verder »

Cor & de AKI

Exposities & beurzen16.3.2015-27.3.2015 | AKI ArtEZ, Enschede
Fotograaf: Wim Wiskerke

Van 16 t/m 27 maart is op de kunstacademie AKI ArtEZ te Enschede een foto-expositie te zien van ruim 20 oud studenten van de in 2013 overleden Amsterdamse fotograaf Cor Jaring. De presentatie is daarna nog van 3 t/m 25 april te bekijken bij galerie WVIII, eveneens te Enschede.
Lees verder »

Body Art

Exposities & beurzen20.3.2015-30.8.2015 | Tropenmuseum, Amsterdam

Hedendaagse foto’s van Krijn van Noordwijk en werk van de wereldberoemde kunstenares ORLAN worden afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit eigen collectie en uit die van onder meer het MAS in Antwerpen en het Museum der Kulturen in Bazel. Ook kunnen bezoekers zelf aan de slag en een lichaam virtueel versieren.
Lees verder »

Anton Corbijn

Exposities & beurzen21.3.2015-21.6.2015 | Gemeentemuseum & Fotomuseum Den Haag, Den Haag
Fotograaf: © Anton Corbijn, HOLLANDS DEEP, Gemeentemuseum Den Haag 2015

Naar aanleiding van de zestigste verjaardag van fotograaf Anton Corbijn (Strijen, 1955) organiseren het Gemeentemuseum en het Fotomuseum Den Haag het meest complete overzicht van zijn oeuvre tot nu toe.
Lees verder »

Terry O'Neill’s Rock 'n' Roll Album

Exposities & beurzen21.3.2015-23.5.2015 | Eduard Planting Gallery, Amsterdam
Fotograaf: © Terry O'Neill

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe Rock 'n' Roll fotoboek van Terry O’Neill presenteert Eduard Planting Gallery in Amsterdam een gelijknamige expositie. De Britse celebrity fotograaf heeft als geen ander talrijke legendarische popsterren voor zijn camera gehad. De expositie is te zien van 21 maart tot en met 23 mei. Terry O'Neill is bij de opening aanwezig.
Lees verder »

Art Paris Art Fair

Exposities & beurzen26.3.2015-29.3.2015 | Grand Palais, Parijs

Singapore and Southeast Asia are guests of honour for the 2015 Art Paris Art Fair edition.
Lees verder »

Street Photo Exhibition

Exposities & beurzen27.3.2015-26.4.2015 | Studio Ayqido, Utrecht | nieuw vandaag

Vier Nederlandse fotografen presenteren elke een serie straatscenes. Michiel Wijnbergh, Gerard Til, Franklin Plein en Thijs Koelink.
Lees verder »

(BE)Kijken

Exposities & beurzen3.4.2015-26.4.2015 | The Proud Otter, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: WassinkLundgren

Met werk van Morad Bouchakour, Stefanie Grätz, Paul D. Scott en WassinkLundgren. Is het mogelijk om over de Wallen te lopen en niet te oordelen? En in hoeverre liggen in foto’s oordelen besloten? Deze vragen worden onderzocht in de foto-expositie (Be)Kijken.
Lees verder »

Ode aan de schilders

Exposities & beurzen4.4.2015-26.4.2015 | Pulchri Studio, Den Haag | verwacht

Een fotografie tentoonstelling van Marion Bauhuis, Dinie Wikkerink en Paul van Hulzen.
Lees verder »

Popel Coumou

Exposities & beurzen4.4.2015-9.5.2015 | Torch gallery, Amsterdam | verwacht
Fotograaf: Popel Coumou

Popels derde tentoonstelling voor TORCH staat in het teken van een spannende nieuwe richting in haar werk. Ze weet haar inmiddels zeer herkenbare analoge foto's van collages naar een hoger, abstract plan te trekken.
Lees verder »